Video - SP za odbojkašice: Tijana i Maja rasturile evropske šampionke!

Pobedila i Milena Rašić sa Vakifbankom, odnosno Silvija Popović i Bojana Živković s Volerom.

Ostali sportovi 18.10.2016 | 18:15
Video - SP za odbojkašice: Tijana i Maja rasturile evropske šampionke!
Na Filipinima je startovalo Svetsko klupsko prvenstvo za odbojkašice, a među učesnicima je dobar deo srpske reprezentacije koja je na prethodnim OI u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju. Srbiju na ovom takmičenju predstavljau Tijana Bošković i MajaOgnjenović (Ezačibaši), Jovana Stevanović (Kazalmađore), Zoran Terzić, Silvija Popović iBojana Živković (Volero) i Milena Rašić (Vakifbank).

Posle prvog kola, većina naših odbojkašica, ali i selektor Terzić su imali razloga za zadovoljstvo.

Učesnici su podeljeni u dve grupe. U Grupi A su Ezačibaši (Turska), Kazalmađore (Italija), Lodžistiks Manila (Filipini), Reksona Rio (Brazil), dok se u drugoj grupi bore Vakifbank (Turska), Volero (Švajcarska), Hisamicu (Japan) i Bangkok Glas (Tajland).

U derbiju prvog kola, Ezačibaši je pregazio evropske prvakinje iz Kazalmađorea. Turska ekipa je slavila sa 3:0 (25:17, 25:18, 25:15). Najefikasnija u pobedničkom timu je bila sjajna Tijana Bošković koja je osvojila 18 poena, dok je novajlija Maja Ognjenovićosvojila tri poena, sjajno dirigovala igrom turskog tima i pokazala da će biti veliko pojačanje Ezačibašija. I velika pojačanja poput Taise, Rejčel Adams i Tatjane Košeleve su dobro odirgale svoju ulogu. Ezačibaši zaista ima Drim tim u ovoj sezoni... A kako je funkcionisalo kada napadaju Maja i Tijana možete pogledate na sledećem video-snimku.



U poraženom timu, Jovana Stevanović je osvojila četiri poena za svoj tim koji je odirgao ispod nivoa. U drugom meču u grupi se sastaju domaći Lodžistik Manila i brazilska Reksona.

Prema očekivanjima, favoriti su odradili posao i u Grupi B. Moćni Vaikfbank je sa 3:1 (25:15, 25:15, 29:31, 25:18) porazio japanski Hijasmicu. Milena Rašić je bila odlična u pobedničkom timu sa 13 osvojenih poena. Najplaćenija odbojkašica sveta Ting Žu je nastavila s sjajnom formom iz dresa reprezentacije i sa 28 osvojenih poena je bila nerešiva enigma za Japanke.

Švajcarski Volero koji sa klupe predvodi srpski selektor Zoran Terzić je sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:19, 25:23) savladao Bangkok Glas. Silvija Popović je bila standardno dobra kao libero švajcarskog tima, dok Bojana Živković nije dobila šansu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar