Роналдо: Клубови су били криви за моје повреде!

Славни Бразилац, један од најбољих фудбалера у историји, отворено је говорио о чувеној париској ноћи 1998, свом проблему са здрављем и касним изласцима.

Фудбал 19.10.2016 | 20:00
Роналдо: Клубови су били криви за моје повреде!
Роналдо Луис Назарио да Лима (40) ужива у "пензионерским" данима.

Најбољи фудбалер своје генерације, двоструки шампион света са Бразилом, одигра с времена на време ревијални меч, подсети све на то колико зна и радо говори о својој каријери.

У заједничком гостовању са некадашњим саиграчем, такође легендарним Робертом Карлосом (43), Роналдо је тако на једној радио станици открио веома занимљив детаљ из лета 1998. године, које и данас интригира.

Наравно, у питању је ноћ пре великог финала Светског првенства у Француској - утакмице на коју је најбољи играч Бразила изашао видно блед и деконцентрисан, без снаге да одигра на свом нивоу.

Ево шта се заправо догодило.

"Роберто Карлос ми је спасао живот", открио је Роналдо.

"Била је поноћ и седели смо у соби када сам легао да спавам. Следеће чега се сећам је да сам имао јаку конвулзију (брзо грчење и опуштање мишића, снажно трешење тела) и изгубио сам свест. Тресао сам се и (Роберто Карлос) испрва је помислио да се шалим", додао је он.

Срећом, брза реакција цимера га је "извукла", па је недуго потом поново био спреман за рад и за наставак каријере. У том периоду играо је за Интер, за који са ове временске дистанце тврди да га није добро лечио, а добро је познато колико су му тешке повреде колена "успориле" каријеру.

"Лоше сам тренирао, лоше су ме водили"

Роналдо тврди да је кривица за те повреде и његова, али и оних чији је посао био да брину о његовом здрављу.

"У првих десет година моје каријере тренирао сам веома лоше, а у оба клуба (Интер и Барселона) користили су лоше методе. Много пута морао сам да на тренинзима трчим као Роберто Карлос и Кафу, а просто то нисам могао. 'Покупио' сам много повреда због тих метода и пропустио сам много утакмица. Технологија тада није била тако напредна и у неким случајевима су и физиотерапеути тешко откривали лек. Фудбал је је, без обзира на све, био мој живот и увек сам хтео да се вратим на терен што је пре могуће" 

Недавно су у јавност "испливале" и приче о његовом неспортском животу, а румунски стручњакМирчеа Луческу открио је да је тешко обуздавао Бразилца због ноћних излазака.

"Говорили су ми - ради као Фиго"

Роналдо је коментарисао и те тврдње описом ситуације из Реала, за који је играо од 2002. до 2007. године.

"Два пута сам каснио на тренинг у једној недељи док сам играо за Реал. Први пут ме је Ариго Саки критиковао 15 минута, а онда ме је казнио. Други пут сам га питао 'лекција или казна' и пре него што је отворио уста. Са друге стране, са Капелом је било другачије. Он је био мало мање пристојан и не стављам га међу најфиније тренере са којима сам радио"

Да ли су и у Реалу били незадовољни његовим професионализмом?

"Флорентино Перез рекао ми је да седим код куће и да користим Фигов пример. Рекао сам му да бих остајао код куће да имам супругу и да сам ожењен као Фиго", насмејао се Роналдо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар