Ronaldo: Klubovi su bili krivi za moje povrede!

Slavni Brazilac, jedan od najboljih fudbalera u istoriji, otvoreno je govorio o čuvenoj pariskoj noći 1998, svom problemu sa zdravljem i kasnim izlascima.

Fudbal 19.10.2016 | 20:00
Ronaldo: Klubovi su bili krivi za moje povrede!
Ronaldo Luis Nazario da Lima (40) uživa u "penzionerskim" danima.

Najbolji fudbaler svoje generacije, dvostruki šampion sveta sa Brazilom, odigra s vremena na vreme revijalni meč, podseti sve na to koliko zna i rado govori o svojoj karijeri.

U zajedničkom gostovanju sa nekadašnjim saigračem, takođe legendarnim Robertom Karlosom (43), Ronaldo je tako na jednoj radio stanici otkrio veoma zanimljiv detalj iz leta 1998. godine, koje i danas intrigira.

Naravno, u pitanju je noć pre velikog finala Svetskog prvenstva u Francuskoj - utakmice na koju je najbolji igrač Brazila izašao vidno bled i dekoncentrisan, bez snage da odigra na svom nivou.

Evo šta se zapravo dogodilo.

"Roberto Karlos mi je spasao život", otkrio je Ronaldo.

"Bila je ponoć i sedeli smo u sobi kada sam legao da spavam. Sledeće čega se sećam je da sam imao jaku konvulziju (brzo grčenje i opuštanje mišića, snažno trešenje tela) i izgubio sam svest. Tresao sam se i (Roberto Karlos) isprva je pomislio da se šalim", dodao je on.

Srećom, brza reakcija cimera ga je "izvukla", pa je nedugo potom ponovo bio spreman za rad i za nastavak karijere. U tom periodu igrao je za Inter, za koji sa ove vremenske distance tvrdi da ga nije dobro lečio, a dobro je poznato koliko su mu teške povrede kolena "usporile" karijeru.

"Loše sam trenirao, loše su me vodili"

Ronaldo tvrdi da je krivica za te povrede i njegova, ali i onih čiji je posao bio da brinu o njegovom zdravlju.

"U prvih deset godina moje karijere trenirao sam veoma loše, a u oba kluba (Inter i Barselona) koristili su loše metode. Mnogo puta morao sam da na treninzima trčim kao Roberto Karlos i Kafu, a prosto to nisam mogao. 'Pokupio' sam mnogo povreda zbog tih metoda i propustio sam mnogo utakmica. Tehnologija tada nije bila tako napredna i u nekim slučajevima su i fizioterapeuti teško otkrivali lek. Fudbal je je, bez obzira na sve, bio moj život i uvek sam hteo da se vratim na teren što je pre moguće" 

Nedavno su u javnost "isplivale" i priče o njegovom nesportskom životu, a rumunski stručnjakMirčea Lučesku otkrio je da je teško obuzdavao Brazilca zbog noćnih izlazaka.

"Govorili su mi - radi kao Figo"

Ronaldo je komentarisao i te tvrdnje opisom situacije iz Reala, za koji je igrao od 2002. do 2007. godine.

"Dva puta sam kasnio na trening u jednoj nedelji dok sam igrao za Real. Prvi put me je Arigo Saki kritikovao 15 minuta, a onda me je kaznio. Drugi put sam ga pitao 'lekcija ili kazna' i pre nego što je otvorio usta. Sa druge strane, sa Kapelom je bilo drugačije. On je bio malo manje pristojan i ne stavljam ga među najfinije trenere sa kojima sam radio"

Da li su i u Realu bili nezadovoljni njegovim profesionalizmom?

"Florentino Perez rekao mi je da sedim kod kuće i da koristim Figov primer. Rekao sam mu da bih ostajao kod kuće da imam suprugu i da sam oženjen kao Figo", nasmejao se Ronaldo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar