ФК Партизан у понедјељак добија предсједника?!

Али, можда! У Хумској уверавају да постоји већина, док су гласине да се опозиција ни овај пут неће појавити све веће.

Фудбал 19.10.2016 | 18:30
ФК Партизан у понедјељак добија предсједника?!
ФК Партизан заказао је трећу седницу Скупштине клуба у 2016. на којој би коначно требало да се изабере председник и ново руководство црно-белих. Највише тело трофејног клуба заседаће у понедељак, 24. октобра, од 17 сати!

Претходна два покушаја, у мају и септембру, нису успела, па "парни ваљак" већ дуже време води Привремена управа. Партизан је без председника још од 11. децембра 2015, када је Зоран Поповић, под притиском навијача, поднео оставку после меча са Аугзбургом.

Све је почело 24. маја, када су кандидати за председника били Иван Ћурковић и Ненад Бјековић. У "Земунелу" се појавио велики број делегата, а први инциденти избили су још пре почетка седнице, јер Остоји Мијаиловићу и Драгољубу Вукадиновићу није дозвољен улазак у комплекс спортског центра. Претходно су искључени из Скупштине због сукоба интереса у Борцу и Металцу.

Практично седница није ни почела, јер ниједна тачка дневног реда није била усвојена. Том приликом више присутних делегата било је на страни Бјековића, али је позиција користила пономоћја чиме је, тврде у клубу, број гласова био изједначен. Пономоћја, после сугестија челника ФСС, на наредној Ванредној скупштини заказаној за понедељак неће важитии и сви чланови су у обавези да присуствују седници.

После жестоког вербалног сукоба, а умало и физичког, најсмиренији су били председнички кандидати, који су се договорили да прекину расправу и одложе седницу.

Позиција је у међувремену променила канидата и испред себе поставила Милорада Вучелића. Али, ни други покушај 14. октобра да Партизан добије председника и руководство није успео. Овај пут није постојао кворум. Као што је и најавио, Бјековић се са "својим" делегатима није појавио на седници, јер је сматрао да промене извршене у самом саставу Скупштине нису биле регуларне.

У Партизану уверавају да су се стекли сви услови, али опет велико је питање да ли ће друга страна, односно опозиција бити присутна. Бјековићева струја се судским путем жалила на избор нових чланова Скупштине, за које сматра да су незаконито одабрани. У међувремену је решен мандата Гордан Петрић, такође због сукоба интереса (постао тренер Чукаричког), а уместо њега је изабран Дражен Болић.

Скупштина ФК Партизан броји 65 чланова и да би се одржала потребно је да проста већина делегата буде присутна (њих 33).

НАЈАВЉЕНИ ДНЕВНИ РЕД

1. Избор Радног председништва, Верификационе комисије и оверача записника
2. Усвајање записника са Скупштине ФК Партизан, одржане 19. јула 2015. године
3. Информације о раду у ФК Партизан између две скупштине:

– Зоран Поповић, Председник ФК Партизан, у оставци
– Иван Ћурковић, Председник Радне групе ФК Партизан од 21. децембра 2015. године до 26. маја 2016. године
– Милорад Вучелић, Председник Привремене управе ФК Партизан
– Милош Вазура, Генерални директор ФК Партизан
– др Владимир Вулетић, Председник Надзорног одбора ФК Партизан

4. Усвајање оставке Председника и чланова Управног одбора ФК Партизан
5. Избор Председника ФК Партизан
6. Избор чланова Управног одбора ФК Партизан
7. Текућа питања

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар