FK Partizan u ponedjeljak dobija predsjednika?!

Ali, možda! U Humskoj uveravaju da postoji većina, dok su glasine da se opozicija ni ovaj put neće pojaviti sve veće.

Fudbal 19.10.2016 | 18:30
FK Partizan u ponedjeljak dobija predsjednika?!
FK Partizan zakazao je treću sednicu Skupštine kluba u 2016. na kojoj bi konačno trebalo da se izabere predsednik i novo rukovodstvo crno-belih. Najviše telo trofejnog kluba zasedaće u ponedeljak, 24. oktobra, od 17 sati!

Prethodna dva pokušaja, u maju i septembru, nisu uspela, pa "parni valjak" već duže vreme vodi Privremena uprava. Partizan je bez predsednika još od 11. decembra 2015, kada je Zoran Popović, pod pritiskom navijača, podneo ostavku posle meča sa Augzburgom.

Sve je počelo 24. maja, kada su kandidati za predsednika bili Ivan Ćurković i Nenad Bjeković. U "Zemunelu" se pojavio veliki broj delegata, a prvi incidenti izbili su još pre početka sednice, jer Ostoji Mijailoviću i Dragoljubu Vukadinoviću nije dozvoljen ulazak u kompleks sportskog centra. Prethodno su isključeni iz Skupštine zbog sukoba interesa u Borcu i Metalcu.

Praktično sednica nije ni počela, jer nijedna tačka dnevnog reda nije bila usvojena. Tom prilikom više prisutnih delegata bilo je na strani Bjekovića, ali je pozicija koristila ponomoćja čime je, tvrde u klubu, broj glasova bio izjednačen. Ponomoćja, posle sugestija čelnika FSS, na narednoj Vanrednoj skupštini zakazanoj za ponedeljak neće važitii i svi članovi su u obavezi da prisustvuju sednici.

Posle žestokog verbalnog sukoba, a umalo i fizičkog, najsmireniji su bili predsednički kandidati, koji su se dogovorili da prekinu raspravu i odlože sednicu.

Pozicija je u međuvremenu promenila kanidata i ispred sebe postavila Milorada Vučelića. Ali, ni drugi pokušaj 14. oktobra da Partizan dobije predsednika i rukovodstvo nije uspeo. Ovaj put nije postojao kvorum. Kao što je i najavio, Bjeković se sa "svojim" delegatima nije pojavio na sednici, jer je smatrao da promene izvršene u samom sastavu Skupštine nisu bile regularne.

U Partizanu uveravaju da su se stekli svi uslovi, ali opet veliko je pitanje da li će druga strana, odnosno opozicija biti prisutna. Bjekovićeva struja se sudskim putem žalila na izbor novih članova Skupštine, za koje smatra da su nezakonito odabrani. U međuvremenu je rešen mandata Gordan Petrić, takođe zbog sukoba interesa (postao trener Čukaričkog), a umesto njega je izabran Dražen Bolić.

Skupština FK Partizan broji 65 članova i da bi se održala potrebno je da prosta većina delegata bude prisutna (njih 33).

NAJAVLJENI DNEVNI RED

1. Izbor Radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overača zapisnika
2. Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan, održane 19. jula 2015. godine
3. Informacije o radu u FK Partizan između dve skupštine:

– Zoran Popović, Predsednik FK Partizan, u ostavci
– Ivan Ćurković, Predsednik Radne grupe FK Partizan od 21. decembra 2015. godine do 26. maja 2016. godine
– Milorad Vučelić, Predsednik Privremene uprave FK Partizan
– Miloš Vazura, Generalni direktor FK Partizan
– dr Vladimir Vuletić, Predsednik Nadzornog odbora FK Partizan

4. Usvajanje ostavke Predsednika i članova Upravnog odbora FK Partizan
5. Izbor Predsednika FK Partizan
6. Izbor članova Upravnog odbora FK Partizan
7. Tekuća pitanja

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar