Видео: Барса капарисала колумбијског штопера... Огроман је!

Јери Мина потписао предуговор са Блауграном!

Фудбал 18.10.2016 | 22:30
Видео: Барса капарисала колумбијског штопера... Огроман је!
Почео је као голман, али се на наговор оца и ујака прешалтао на место штопера. Са висином од 195 центиметара некако се подразумевало. Али Јери Мина није само горостас који зна да удари. Не, Мина зна и лопте. Толико добро да га је капарисала славна Барселона, клуб у којем се они који умеју да играју фудбал највише цене.

Информацију је открио онај већ поменути ујак, сада у улози менаџера, који тврди да је 22-годишњи дефанзивац већ потписао уговор са Блауграном. Пошто је у питању само предуговор трансфер још није дефинитиван, јер Барса може да одустане, а још постоји и шанса да се неко други умеша у целу причу.

Каталонски Мундо Депортиво пише да је суштина у томе што је Барселона у ствари купила опцију да у наредне три године, иако се не очекује да ће Мина остати толико дуго у Палмеирасу, за 9.000.000 евра откупи уговор колумбијског репрезентативца. Палмеирас га је раније ове године Санта Феу платио свега 3.200.000, али Мина је у међувремену изградио име у Јужној Америци и стекао статус репрезентативца.



Шпански Спорт наводи да је Барса још летос планирала да доведе Мину, али испрва као појачање за њен Б тим. Није успела, па је на позајмицу из Флуминенсеа стигао Марлон Сантос. Редован је у тиму Ђерара Лопеза, а процењује се да његова слобода сада кошта око 5.000.000 евра. Ако одигра пет утакмица за Барсин први тим клаузула о откупу његовог уговора аутоматски ће се активирати.

А можда се Блауграна ипак одлучи за Мину?



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар