Video: Barsa kaparisala kolumbijskog štopera... Ogroman je!

Jeri Mina potpisao predugovor sa Blaugranom!

Fudbal 18.10.2016 | 22:30
Video: Barsa kaparisala kolumbijskog štopera... Ogroman je!
Počeo je kao golman, ali se na nagovor oca i ujaka prešaltao na mesto štopera. Sa visinom od 195 centimetara nekako se podrazumevalo. Ali Jeri Mina nije samo gorostas koji zna da udari. Ne, Mina zna i lopte. Toliko dobro da ga je kaparisala slavna Barselona, klub u kojem se oni koji umeju da igraju fudbal najviše cene.

Informaciju je otkrio onaj već pomenuti ujak, sada u ulozi menadžera, koji tvrdi da je 22-godišnji defanzivac već potpisao ugovor sa Blaugranom. Pošto je u pitanju samo predugovor transfer još nije definitivan, jer Barsa može da odustane, a još postoji i šansa da se neko drugi umeša u celu priču.

Katalonski Mundo Deportivo piše da je suština u tome što je Barselona u stvari kupila opciju da u naredne tri godine, iako se ne očekuje da će Mina ostati toliko dugo u Palmeirasu, za 9.000.000 evra otkupi ugovor kolumbijskog reprezentativca. Palmeiras ga je ranije ove godine Santa Feu platio svega 3.200.000, ali Mina je u međuvremenu izgradio ime u Južnoj Americi i stekao status reprezentativca.



Španski Sport navodi da je Barsa još letos planirala da dovede Minu, ali isprva kao pojačanje za njen B tim. Nije uspela, pa je na pozajmicu iz Fluminensea stigao Marlon Santos. Redovan je u timu Đerara Lopeza, a procenjuje se da njegova sloboda sada košta oko 5.000.000 evra. Ako odigra pet utakmica za Barsin prvi tim klauzula o otkupu njegovog ugovora automatski će se aktivirati.

A možda se Blaugrana ipak odluči za Minu?



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar