АБА: Звезда одрадила посао у Новом Месту за 5-0!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Крку у гостима резултатом 67:56, у 5. колу АБА лиге.

Кошарка 17.10.2016 | 19:45
АБА: Звезда одрадила посао у Новом Месту за 5-0!
Двоструки узастопни шампион региона играо је у Новом Месту после напорног меча и пораза у Евролиги, али је ипак без већих проблема одрадио посао и сада има максималних 5-0 на челу табеле.

Домаћи тим почео је надахнуто, па је на крилима сјајне игре Марка Луковића водио са 11:4 на старту, али Звезда је лако преокренула и у наставку није испуштала предност. Већ средином друге деонице било је +10, а у другом полувремену Крка практично ниједном озбилујније није угрозила вођство црвено-белих.

Стефан Јовић имао је 14 поена, 3 скока и 7 асистенција. Гудурић је уз 11 поена имао 5 скокова и 4 асистенције, а 10 поена додао је Лазић. На другој страни, Марко Луковић је имао 24 поена и 5 скокова, а Чебулар је додао 12.

Звезда у недељу дочекује Игокеу у Београду, а пре тога у петак гостује Галатасарају у Истанбулу.

Звезда је повела поенима Митровића са линије слободних бацања, али уследила је серија домаћина, па је Крка после четири минута водила са 8:2.

Луковић је убацио седам поена на старту за Крку, а онда је тројку убацио и Чебулар за 11:4.

Узвратио је Јовић на исти начин, а репрезентативни плејмејкер је потом и смањио на 11:9 после асистенције Дангубића.

Огњен Кузмић је са линије слободних бацања донео изједначење Звезди у 7. минуту (13:13), а црвено-бели су преузели вођство поенима Џенкинса. После лаких поена Симоновића у контри тренер Крке је реаговао – 17:14.

Играчи Крке у првој деоници су убацили три тројке из веома тешке позиције у последњим секундама напада и управо због тога су имали само -2 после 10 минута - 19:17.

Почетак друге деонице донео је нову тројку Луковића који је убанцио 12 од првих 20 поена домаћина, али узвратио је Бранко Лазић тројком и полагањем у контри за 27:20.

Марко Луковић играо је фантастичан меч у домаћем саставу, али остали играчи Крке нису били на том нивоу, па је Звезда без већих проблема одржавала стечену предност. Разиграо се Марко Гудурић, брзо је поделио три асистенције и гости из Београда дошли су до +9 – 35:26. Као и у неким претходним мечевима Звезда је играла сјајну тимску кошарку, па је имала 14 асистенција на првих 14 убачених шутева.

У финишу првог дела Звезда је успела да одржи предност и имала је после 20 минута +10 (42:32).

Звезда је имала сигурних +10 на полувремену, али је Крка почетком треће четвртине показала да се неће лако предати. Спустио се домаћин на једноцифрени дефитцит, па је Звезда морала да игра озбиљно све време. Бранко Лазић је тројком у 25. минуту вратио Звезди највећих +12 (51:39), а исти играч је нешто касније донео нову највећу предност.

Уследио је период меча са нешто више грешака у нападу обе екипе што је у потпуности одговарало Звезди која је одржавала предност и имала је +10 пред одлучујућих 10 минута.

Покушала је Крка да ухвати прикључак тројкама у последњој деоници, али Звезда је играла озбиљно.

Тим Дејана Радоњића је улагао довољно енергије да одржио предност, а опет не превише да се потроши. Добром одбраном гости из Београда одрадили су највећи део посла и стигли су рутински до још једне победе у АБА лиги.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар