ABA: Zvezda odradila posao u Novom Mestu za 5-0!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku u gostima rezultatom 67:56, u 5. kolu ABA lige.

Košarka 17.10.2016 | 19:45
ABA: Zvezda odradila posao u Novom Mestu za 5-0!
Dvostruki uzastopni šampion regiona igrao je u Novom Mestu posle napornog meča i poraza u Evroligi, ali je ipak bez većih problema odradio posao i sada ima maksimalnih 5-0 na čelu tabele.

Domaći tim počeo je nadahnuto, pa je na krilima sjajne igre Marka Lukovića vodio sa 11:4 na startu, ali Zvezda je lako preokrenula i u nastavku nije ispuštala prednost. Već sredinom druge deonice bilo je +10, a u drugom poluvremenu Krka praktično nijednom ozbilujnije nije ugrozila vođstvo crveno-belih.

Stefan Jović imao je 14 poena, 3 skoka i 7 asistencija. Gudurić je uz 11 poena imao 5 skokova i 4 asistencije, a 10 poena dodao je Lazić. Na drugoj strani, Marko Luković je imao 24 poena i 5 skokova, a Čebular je dodao 12.

Zvezda u nedelju dočekuje Igokeu u Beogradu, a pre toga u petak gostuje Galatasaraju u Istanbulu.

Zvezda je povela poenima Mitrovića sa linije slobodnih bacanja, ali usledila je serija domaćina, pa je Krka posle četiri minuta vodila sa 8:2.

Luković je ubacio sedam poena na startu za Krku, a onda je trojku ubacio i Čebular za 11:4.

Uzvratio je Jović na isti način, a reprezentativni plejmejker je potom i smanjio na 11:9 posle asistencije Dangubića.

Ognjen Kuzmić je sa linije slobodnih bacanja doneo izjednačenje Zvezdi u 7. minutu (13:13), a crveno-beli su preuzeli vođstvo poenima Dženkinsa. Posle lakih poena Simonovića u kontri trener Krke je reagovao – 17:14.

Igrači Krke u prvoj deonici su ubacili tri trojke iz veoma teške pozicije u poslednjim sekundama napada i upravo zbog toga su imali samo -2 posle 10 minuta - 19:17.

Početak druge deonice doneo je novu trojku Lukovića koji je ubancio 12 od prvih 20 poena domaćina, ali uzvratio je Branko Lazić trojkom i polaganjem u kontri za 27:20.

Marko Luković igrao je fantastičan meč u domaćem sastavu, ali ostali igrači Krke nisu bili na tom nivou, pa je Zvezda bez većih problema održavala stečenu prednost. Razigrao se Marko Gudurić, brzo je podelio tri asistencije i gosti iz Beograda došli su do +9 – 35:26. Kao i u nekim prethodnim mečevima Zvezda je igrala sjajnu timsku košarku, pa je imala 14 asistencija na prvih 14 ubačenih šuteva.

U finišu prvog dela Zvezda je uspela da održi prednost i imala je posle 20 minuta +10 (42:32).

Zvezda je imala sigurnih +10 na poluvremenu, ali je Krka početkom treće četvrtine pokazala da se neće lako predati. Spustio se domaćin na jednocifreni defitcit, pa je Zvezda morala da igra ozbiljno sve vreme. Branko Lazić je trojkom u 25. minutu vratio Zvezdi najvećih +12 (51:39), a isti igrač je nešto kasnije doneo novu najveću prednost.

Usledio je period meča sa nešto više grešaka u napadu obe ekipe što je u potpunosti odgovaralo Zvezdi koja je održavala prednost i imala je +10 pred odlučujućih 10 minuta.

Pokušala je Krka da uhvati priključak trojkama u poslednjoj deonici, ali Zvezda je igrala ozbiljno.

Tim Dejana Radonjića je ulagao dovoljno energije da održio prednost, a opet ne previše da se potroši. Dobrom odbranom gosti iz Beograda odradili su najveći deo posla i stigli su rutinski do još jedne pobede u ABA ligi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar