''Секси фудбал'' из Дортмунда стигао на Енфилд!

Клопова енергија доводи Ливерпул до врхунца! Тако бар тврди Енди Кол који каже да је узбуђен на утакмицама Црвених.

Фудбал 17.10.2016 | 19:30
''Секси фудбал'' из Дортмунда стигао на Енфилд!
Легендарни нападач Енглеске Енди Кол хвали Јиргена Клопа и секси фудбал који Немац форсира у Ливерпулу. Некадашњи голгетер Њукасла и Манчестер Јунајтеда види управо Црвене као главне фаворите за шампиоснку титулу.

Кол, који данас пуни 45. година, сматра да је Немац претворио Ливерпул у једну од најузбудљивијих екипа у Енглеској.

„Шта ми се то свиђа код Ливерпула? То што иду напред. Мислим да су јако секси што се тиче напада. Голови могу да падну из разних ситуација и то је оно где су они специјалисти. Клоп је направио праву ствар довођењем Садија Манеа, а ту је и Данијел Стариџ који је за мене најбољи енглески центарфор. Када имате такве фудбалере, нормално је да стварате шансе и често постижете голове“, истиче Енди Кол.

Легендарни нападач упоредио је овај тим Ливерпула са генерацијом Њукасла коју је предводио Кевин Киген.

„Када погледам другу страну Клоповог тима, видим исто оно што је красило и Њукасл у којем сам и ја играо. Њихов сценарио је увек забаван, узбудљив. Уживам да гледам како играју, како напдају, док су у одбрани и даље онако, мало просек. Ипак, генерално су добар тим, и мислим да је то оно што их чини узбудљивим“, каже Кол.  

Прослављени фудбалер верује да је Јирген Клоп способан да врати тиулу на Енфилд први пут још од 1990. године.

„Јесу ли Црвени кандидати за титулу? Да, и мислим да ће је освојити због тога што их баш Немац тера да играју са огромном енергијом. Напорно раде током целог меча, и дефинитивно су међу пет највећих фаворита за шампионску титулу“, закључио је Енди Кол.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар