''Seksi fudbal'' iz Dortmunda stigao na Enfild!

Klopova energija dovodi Liverpul do vrhunca! Tako bar tvrdi Endi Kol koji kaže da je uzbuđen na utakmicama Crvenih.

Fudbal 17.10.2016 | 19:30
''Seksi fudbal'' iz Dortmunda stigao na Enfild!
Legendarni napadač Engleske Endi Kol hvali Jirgena Klopa i seksi fudbal koji Nemac forsira u Liverpulu. Nekadašnji golgeter Njukasla i Mančester Junajteda vidi upravo Crvene kao glavne favorite za šampiosnku titulu.

Kol, koji danas puni 45. godina, smatra da je Nemac pretvorio Liverpul u jednu od najuzbudljivijih ekipa u Engleskoj.

„Šta mi se to sviđa kod Liverpula? To što idu napred. Mislim da su jako seksi što se tiče napada. Golovi mogu da padnu iz raznih situacija i to je ono gde su oni specijalisti. Klop je napravio pravu stvar dovođenjem Sadija Manea, a tu je i Danijel Staridž koji je za mene najbolji engleski centarfor. Kada imate takve fudbalere, normalno je da stvarate šanse i često postižete golove“, ističe Endi Kol.

Legendarni napadač uporedio je ovaj tim Liverpula sa generacijom Njukasla koju je predvodio Kevin Kigen.

„Kada pogledam drugu stranu Klopovog tima, vidim isto ono što je krasilo i Njukasl u kojem sam i ja igrao. Njihov scenario je uvek zabavan, uzbudljiv. Uživam da gledam kako igraju, kako napdaju, dok su u odbrani i dalje onako, malo prosek. Ipak, generalno su dobar tim, i mislim da je to ono što ih čini uzbudljivim“, kaže Kol.  

Proslavljeni fudbaler veruje da je Jirgen Klop sposoban da vrati tiulu na Enfild prvi put još od 1990. godine.

„Jesu li Crveni kandidati za titulu? Da, i mislim da će je osvojiti zbog toga što ih baš Nemac tera da igraju sa ogromnom energijom. Naporno rade tokom celog meča, i definitivno su među pet najvećih favorita za šampionsku titulu“, zaključio je Endi Kol.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar