Београд: Крај опсаде, ухапшене двије особе

Десетосатна опсада зграде у Трговачкој улици  у Београду у коју су побјегли пљачкаши је завршена. Чуо се пуцањ, двије особе су ухапшене, а једна је извршила самоубиство.

Србија 17.10.2016 | 18:36
Београд: Крај опсаде, ухапшене двије особе
Двије особе су уз пријетњу оружјем око 8.20х опљачкале мјењачницу на Чукарици и потом побјегле у оближњу зграду, коју је убрзо опколила полиција.

Након скоро десет сати опсаде зграде, припадници полиције ухапсили су двојицу осумњичених, док трећи није желио да се преда и пуцао је себи у главу.

За сада је непознато да ли су сва тројица учествовала у разбојништву или је један био помагач.

МУП Србије је саопштио да је полиција двојицу осумњичених А.Б. (26) и С.М. (26) ухапсила у једном од станова, а пронађени су и пиштољи којима је почињено кривично дјело, као и новац.

У саопштењу МУП-а се наводи да је један од извршилаца починио је самоубиство.

На мјесту пљачке биле су и специјалне полицијске јединице и снајперисти, а зграду су претраживали и пси трагачи. Ту су били и припадници Жандармерије са дугим цијевима, ватрагасци, као и више полицијских возила.

Станарима је било онемогућено да уђу у зграду, а излазили су само уз детаљну провјеру.

"Цио кварт је опкољен, а чујем да су нападачи побјегли на седми спрат зграде коју полиција претражује", навео је раније један очевидац.

Полицајци су претраживали зграду, која има 11 спратова, спрат по спрат. На сваком од спратова налази се по шест станова.

Око 14х појавила се сумња да пљачкаши можда уопште нису у опкољеној згради, с обзиром на то да је само један станар потврдио да је лопове видео како улазе у зграду, а како је навео Б92, потрага за разбојницима се у једном тренутку проширила и на друге дијлове града јер, како се незванично сазнало, полицијски пси нису открили трагове у згради.

Током пљачке запослени у мјењачници је лакше повређен и превезен у Ургентни центар.

(Б92/Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар