Beograd: Kraj opsade, uhapšene dvije osobe

Desetosatna opsada zgrade u Trgovačkoj ulici  u Beogradu u koju su pobjegli pljačkaši je završena. Čuo se pucanj, dvije osobe su uhapšene, a jedna je izvršila samoubistvo.

Srbija 17.10.2016 | 18:36
Beograd: Kraj opsade, uhapšene dvije osobe
Dvije osobe su uz prijetnju oružjem oko 8.20h opljačkale mjenjačnicu na Čukarici i potom pobjegle u obližnju zgradu, koju je ubrzo opkolila policija.

Nakon skoro deset sati opsade zgrade, pripadnici policije uhapsili su dvojicu osumnjičenih, dok treći nije želio da se preda i pucao je sebi u glavu.

Za sada je nepoznato da li su sva trojica učestvovala u razbojništvu ili je jedan bio pomagač.

MUP Srbije je saopštio da je policija dvojicu osumnjičenih A.B. (26) i S.M. (26) uhapsila u jednom od stanova, a pronađeni su i pištolji kojima je počinjeno krivično djelo, kao i novac.

U saopštenju MUP-a se navodi da je jedan od izvršilaca počinio je samoubistvo.

Na mjestu pljačke bile su i specijalne policijske jedinice i snajperisti, a zgradu su pretraživali i psi tragači. Tu su bili i pripadnici Žandarmerije sa dugim cijevima, vatragasci, kao i više policijskih vozila.

Stanarima je bilo onemogućeno da uđu u zgradu, a izlazili su samo uz detaljnu provjeru.

"Cio kvart je opkoljen, a čujem da su napadači pobjegli na sedmi sprat zgrade koju policija pretražuje", naveo je ranije jedan očevidac.

Policajci su pretraživali zgradu, koja ima 11 spratova, sprat po sprat. Na svakom od spratova nalazi se po šest stanova.

Oko 14h pojavila se sumnja da pljačkaši možda uopšte nisu u opkoljenoj zgradi, s obzirom na to da je samo jedan stanar potvrdio da je lopove video kako ulaze u zgradu, a kako je naveo B92, potraga za razbojnicima se u jednom trenutku proširila i na druge dijlove grada jer, kako se nezvanično saznalo, policijski psi nisu otkrili tragove u zgradi.

Tokom pljačke zaposleni u mjenjačnici je lakše povređen i prevezen u Urgentni centar.

(B92/Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar