Протести студената: Хоћемо истину!

Студенати Филозофског факултета у Сарајеву протестују због смрти двије колегинице које је аутомобилом усмртио Сањин Сефић.

Босна и Херцеговина 17.10.2016 | 17:34
Протести студената: Хоћемо истину!
Сарајлије су блокирали саобраћајницу испред Земаљског музеја узвикујући "Хоћемо истину" и носећи транспаренте "Слобода је моја нација", "Ко је сљедећи...можда ја?" и друге.

Мондо.ба јавља да се на протестима окупило око 300 људи. Окупљени су поручили да траже истину, правду и право на живот.

Студенти су синоћ преко Фејсбука позвали грађане Сарајева да дођу у што већем броју.

"Својим присуством покажите да млади људи Сарајева нису летаргична маса која ће дозволити да их посљедице несмотрено вођених питања егзистенције животно угрожавају из дана у дан", саопштила је неформална група студената поводом смрти Селме Агић и Едите Малкоч.



Они су позвали грађане да искористе своје право и да затраже да различите структуре власти престану да дозвољавају да извршење кривичних дјела пролази без адекватних кажњавања.

Сефић је 10. октобра у вечерњим часовима у центру Сарајева аутомобилом усмртио Селму Агић (21) из Бугојна и Едиту Малкоч (20) из Босанске Крупе, након чега је побјегао из БиХ преко граничног прелаза Увац.

Он је, на основу међународне потјернице расписане према наредби Кантоналног суда у Сарајеву, 12. октобра увече приведен Вишем суду у Новом Саду, који му је одредио екстрадициони притвор до два мјесеца.

(Мондо.ба)
(Фото: Мондо.ба/Самир Цацан)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

предстваник

17.10.2016 15:53

Истина вам је у корупираном правосуђу и тужилаштву , човјек има толио кривичних пријава и хода нормално као сваки други грађанин и при том бахато убија невине пјешаке, искључива одговорност на правосуђу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

17.10.2016 17:34

За смрт недужних дјевојака је криво правосуђе, које штити криминалце. Видите у РС убише момка моћници, и никад не одговарсше. Народ ћути.

ОДГОВОРИТЕ