Protesti studenata: Hoćemo istinu!

Studenati Filozofskog fakulteta u Sarajevu protestuju zbog smrti dvije koleginice koje je automobilom usmrtio Sanjin Sefić.

Bosna i Hercegovina 17.10.2016 | 17:34
Protesti studenata: Hoćemo istinu!
Sarajlije su blokirali saobraćajnicu ispred Zemaljskog muzeja uzvikujući "Hoćemo istinu" i noseći transparente "Sloboda je moja nacija", "Ko je sljedeći...možda ja?" i druge.

Mondo.ba javlja da se na protestima okupilo oko 300 ljudi. Okupljeni su poručili da traže istinu, pravdu i pravo na život.

Studenti su sinoć preko Fejsbuka pozvali građane Sarajeva da dođu u što većem broju.

"Svojim prisustvom pokažite da mladi ljudi Sarajeva nisu letargična masa koja će dozvoliti da ih posljedice nesmotreno vođenih pitanja egzistencije životno ugrožavaju iz dana u dan", saopštila je neformalna grupa studenata povodom smrti Selme Agić i Edite Malkoč.



Oni su pozvali građane da iskoriste svoje pravo i da zatraže da različite strukture vlasti prestanu da dozvoljavaju da izvršenje krivičnih djela prolazi bez adekvatnih kažnjavanja.

Sefić je 10. oktobra u večernjim časovima u centru Sarajeva automobilom usmrtio Selmu Agić (21) iz Bugojna i Editu Malkoč (20) iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao iz BiH preko graničnog prelaza Uvac.

On je, na osnovu međunarodne potjernice raspisane prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, 12. oktobra uveče priveden Višem sudu u Novom Sadu, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor do dva mjeseca.

(Mondo.ba)
(Foto: Mondo.ba/Samir Cacan)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

predstvanik

17.10.2016 15:53

Istina vam je u korupiranom pravosuđu i tužilaštvu , čovjek ima tolio krivičnih prijava i hoda normalno kao svaki drugi građanin i pri tom bahato ubija nevine pješake, isključiva odgovornost na pravosuđu BiH.

ODGOVORITE
Name

Mila

17.10.2016 17:34

Za smrt nedužnih djevojaka je krivo pravosuđe, koje štiti kriminalce. Vidite u RS ubiše momka moćnici, i nikad ne odgovarsše. Narod ćuti.

ODGOVORITE