Евертон Луиз: Головима враћам дуг "Гробарима"!

"Парни ваљак" наставио је да вози победничким путем, пошто је уписао шести везани тријумф у Суперлиги. Савладан је Вождовац (3:0) на свом првом гостовању на “крову”.

Фудбал 19.10.2016 | 14:30
Евертон Луиз: Головима враћам дуг "Гробарима"!
Чета Марка Николића игра у ритму самбе, пошто су најзаслужнији за нови тријумф црно-белих били Бразилци Леонардо и Евертон. Тим из Хумске 1 добио је миљеника у Леонарду после победоносног гола Звезди, а шестим поготком ове сезоне само је потврдио класу. И његов земљак Евертон крунисао је одличну партију.

У разговору за “Блиц” Евертон Луиз открио је коме је посветио гол.

- Ово је други гол који сам постигао за Партизан и посвећујем га “гробарима”. Они су ме од првог дана прихватили и дужан сам им. Драго ми је да могу да им се поготком одужим за снагу коју тиму дају у свакој утакмици. Наравно гол је и за моју породицу. Супруга и деца су мој стуб и ослонац за све.

Први гол сте постигли у дербију на гостовању Црвеној звезди, колико вам значи овај погодак после толике паузе?

- Битно је да Партизан побеђује, а не ко ће бити стрелац. Ако освојимо три бода и притом затресем мрежу моја радост је још већа. Иза нас је тежак период и трудимо се да из меча у меч напредујемо. На колективној игри и инсистира тренер Марко Николић, а то се одразило на терен у виду шест првенствених тријумфа. Не вреди ако играмо добро а противничка мрежа је празна. Гол сваког од нас је победа Партизана.

Могу ли црно-бели до титуле?

- Гледамо своје двориште. Научени смо да мислимо само о наредном противнику, јер другачије се лако пада. Најважније је да смо се подигли, консолидовали снаге, а за титулу имамо још посла. Цела Србија зна шта представља Партизан и шта му је циљ сваке године. Имамо добар тим, ефикасан, и ако се укапирамо још мало ни трофеј није далеко - подвукао је Евертон.

Београд ме подсећа на мој Бразил

Да ли те се привикли на Београд?

- Заиста уживам у вашем главном граду са породицом. Људи су срдачни и на сваком кораку се осећа колико воле фудбал. То ме подсећа на мој Бразил. Људи из клуба ми пружају подршку у сваком тренутку и веома сам им захвалан. Са супругом и децом сам обишао неке ресторане и стварно сам уживао у вашој кухињи - каже Евертон Луиз.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар