Умрло дијете (5) које је јело јаја из Пољске

Сиромашна петочлана породица Видовић из Брегане заразила се салмонелом од јаја увезених из Пољске, а родитељи малог Мирка, Предраг и Босиљка, и двије мале сестре су у критичном стању одвезени колима хитне помоћи у Клинику за инфективне болести Др "Фран Михаљевић".

Регион 17.10.2016 | 17:03
Умрло дијете (5) које је јело јаја из Пољске
Хитна помоћ која је дошла у кућу Видовићевих могла је само да констатује смрт несрећног дечака. Комшије причају да су га родитељи ујутро нашли мртвог у кревету

"Дошла је Хитна помоћ, љекари су покушавали да га оживе али прекасно. Затим је стигао патолог. Само су могли да установе смрт. Престрашно. Добри и драги људи, добре комшије... Туга. Цијела Брегана је у шоку", прича њихов први комшија.

"Код дјеце је доказана салмонела, за родитеље још чекамо налазе", изјавила је директорка клинике Аленка Маркотић.



Салмонела је излована из јаја пронађена у кући Видовићевих. Незванично се сазнаје да су несрећни људи купили јаја у "једном великом трговинском ланцу", а наводно су увезена из Пољске.

Неко вријеме стајала су на полицама, па се страхује да ће се појавити још отрованих салмонелом.

Заражена јаја из конкретно те продавнице повучена су из продаје, али сада треба ући у траг јајима послатим у друге продавнице тог ланца. С цијелим случајем упознато је и Министарство здравља, које је одмах на терен послало своје санитарне инспекторе.

"Једва су се борили са сиромаштвом, а сада још и ова трагедија. Грозота. Не знам само зашто социјални радници нису предузели нешто. Треба им помоћ! Па јесте ли видели њихову кућу? Трошна је, распада се, унутра не постоје основни услови за живот. Купили су је пре три године, а још их је гушио кредит у швајцарским францима. Тако ми је жао. Не могу да дођеми себи. Мали Миркец је био тако драго и разиграно дијете. Још дан прије ове трагедије сам чула како се све троје дјеце играју у дворишту. А сада је све тихо...", тугује њихова комшиница Невенка Вогринц.

(Јутарњ.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ХР Коментатор

17.10.2016 15:51

Колинда хоце да мијења Дејтонски мировни споразум и брине бриге друге дрзаве док јој народ у биједи умире у мукама салмонеле од увезених кокосјих јаја (и то из Пољске). Јака дрзава а јос јаца предсједница кад не мозе стимулистати и дати подстицај да се произведе бар јаја довољно за Хрватску. Бар кокоски има , нису ендемицна врста ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

17.10.2016 16:50

Е моја будало о цему ти разбијас главу