Предсједнику враћен украдени бицикл

Мјештани Кукуља у општини Србац јуче су на свечан начин обиљежили завршетак изградње Дома културе у свом селу. Слављу су присуствовали и бројни гости, међу којима је био и предсједник Милорад Додик, као један од највећих донатора у реализацији овог пројекта.

Република Српска 17.10.2016 | 16:57
Предсједнику враћен украдени бицикл
Изградња Дома почела је прије двије године уз пуну подршку општине Србац и досадашњег начелника Драге Ћирића. Општина је, према ријечима једног од иницијатора изградње Радојице Видовића, одборника СНСД-а из овог села, помогла са више од 40.000 марака.

Кабинет предсједника донирао је 20 хиљада, а Агенција за аграрна плаћања ресорног министарства 9 хиљада иницијалних средстава. Осим тога, у акцији је учествовао велики број приватних и осталих фирми, као и грађани овог лијевчанског села новчаним прилозима и добровољним радом на објекту. У изградњу овог мултифункционалног објекта, корисне површине близу 400 метара квадратних, уложено је 170.000 КМ.



„Дом има вишеструку намјену за културне, едукативне и остале активности, нарочито за рад КУД-а „Ђердан“ који његује традицију и културу народа нашег краја, али и шире. У њему је простор и за рад мјесне заједнице“, рекао је Радојица Видовић, који се истовремено захвалио свима онима који су помогли изградњу Дома културе у Кукуљама. Овим се стварају услови да млади остају на селу и остварују егзистенцију на свом имању.

Свој допринос, као члан Грађевинског одбора дао је и проф. др Војислав Тркуља, који је рођени Кукуљчанин. „Овај објекат има заиста велики значај за ово, али и сусједна села, јер пружа могућности и за стручна предавања и едукацију пољопривредних произвођача“, каже Тркуља.

Он је додао да је овакво здање било неопходно у Лијевчу пољу, житници Републике Српске, и обећао да ће стручњаци Пољопривредног института и Пољопривредног факултета бити на услузи ратарима, како би се технолошки још више унаприједила пољопривредна производња и остварили високи приноси.



За Кукуље је емотивно везан и предсједник Српске Милорад Додик, што је био један од разлога да је пружио помоћ и присуствовао јучерашњој свечаности у овом селу.

„Уложена средства и нису толико велика имајући у виду значај објекта за овдашње становништво, али у данашње вријеме окупити оволико грађана око изградње дома великоо је достигнуће“, казао је Додик. Он овај крај сматра својим завичајем, у Кукуље је долазио на игранку и имао неугодност, јер му је једном приликом отуђен бицикл.

У знак захвалности за пружену подршку и помоћ, али и да скине мрљу са свог села, Радојица Видовић је након 40 година пронашао отуђени бицикл и на опште изненађење присутних, вратио предсједнику.

(С.К./БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мами

17.10.2016 15:47

Нека му је враћено украдено бицикло и народу је докундисала крадја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

18.10.2016 16:24

ЗНАЧИ НАКОН НЕЧИЈЕ УСПЈЕШНЕ КРАЂЕ БИЦИКЛА, "МИ" СМО СХВАТИЛИ ДА СЕ КРИМИНАЛ ИСПЛАТИ - ТАДА ЈЕ И ПРОРАДИО У МОЗГУ ОНАЈ "ВИРУС" КЛЕПТОМАНИЈЕ СВЕГА И СВАЧЕГА.... АЛИ САДА КАДА ЈЕ КОНАЧНО ТАЈ БИЦИКЛ ВРАЋЕН ВЛАСНИКУ, ЗА ВЛАСНИКА НАЖАЛОСТ ВИШЕ НЕМА ПОВРАТКА - ЗА ТО ЈЕ ЗАКАСНИО ЈОШ ПРИЈЕ ОСАМ ГОДИНА

ОДГОВОРИТЕ