Predsjedniku vraćen ukradeni bicikl

Mještani Kukulja u opštini Srbac juče su na svečan način obilježili završetak izgradnje Doma kulture u svom selu. Slavlju su prisustvovali i brojni gosti, među kojima je bio i predsjednik Milorad Dodik, kao jedan od najvećih donatora u realizaciji ovog projekta.

Republika Srpska 17.10.2016 | 16:57
Predsjedniku vraćen ukradeni bicikl
Izgradnja Doma počela je prije dvije godine uz punu podršku opštine Srbac i dosadašnjeg načelnika Drage Ćirića. Opština je, prema riječima jednog od inicijatora izgradnje Radojice Vidovića, odbornika SNSD-a iz ovog sela, pomogla sa više od 40.000 maraka.

Kabinet predsjednika donirao je 20 hiljada, a Agencija za agrarna plaćanja resornog ministarstva 9 hiljada inicijalnih sredstava. Osim toga, u akciji je učestvovao veliki broj privatnih i ostalih firmi, kao i građani ovog lijevčanskog sela novčanim prilozima i dobrovoljnim radom na objektu. U izgradnju ovog multifunkcionalnog objekta, korisne površine blizu 400 metara kvadratnih, uloženo je 170.000 KM.



„Dom ima višestruku namjenu za kulturne, edukativne i ostale aktivnosti, naročito za rad KUD-a „Đerdan“ koji njeguje tradiciju i kulturu naroda našeg kraja, ali i šire. U njemu je prostor i za rad mjesne zajednice“, rekao je Radojica Vidović, koji se istovremeno zahvalio svima onima koji su pomogli izgradnju Doma kulture u Kukuljama. Ovim se stvaraju uslovi da mladi ostaju na selu i ostvaruju egzistenciju na svom imanju.

Svoj doprinos, kao član Građevinskog odbora dao je i prof. dr Vojislav Trkulja, koji je rođeni Kukuljčanin. „Ovaj objekat ima zaista veliki značaj za ovo, ali i susjedna sela, jer pruža mogućnosti i za stručna predavanja i edukaciju poljoprivrednih proizvođača“, kaže Trkulja.

On je dodao da je ovakvo zdanje bilo neophodno u Lijevču polju, žitnici Republike Srpske, i obećao da će stručnjaci Poljoprivrednog instituta i Poljoprivrednog fakulteta biti na usluzi ratarima, kako bi se tehnološki još više unaprijedila poljoprivredna proizvodnja i ostvarili visoki prinosi.



Za Kukulje je emotivno vezan i predsjednik Srpske Milorad Dodik, što je bio jedan od razloga da je pružio pomoć i prisustvovao jučerašnjoj svečanosti u ovom selu.

„Uložena sredstva i nisu toliko velika imajući u vidu značaj objekta za ovdašnje stanovništvo, ali u današnje vrijeme okupiti ovoliko građana oko izgradnje doma velikoo je dostignuće“, kazao je Dodik. On ovaj kraj smatra svojim zavičajem, u Kukulje je dolazio na igranku i imao neugodnost, jer mu je jednom prilikom otuđen bicikl.

U znak zahvalnosti za pruženu podršku i pomoć, ali i da skine mrlju sa svog sela, Radojica Vidović je nakon 40 godina pronašao otuđeni bicikl i na opšte iznenađenje prisutnih, vratio predsjedniku.

(S.K./BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mami

17.10.2016 15:47

Neka mu je vraćeno ukradeno biciklo i narodu je dokundisala kradja!

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

18.10.2016 16:24

ZNAČI NAKON NEČIJE USPJEŠNE KRAĐE BICIKLA, "MI" SMO SHVATILI DA SE KRIMINAL ISPLATI - TADA JE I PRORADIO U MOZGU ONAJ "VIRUS" KLEPTOMANIJE SVEGA I SVAČEGA.... ALI SADA KADA JE KONAČNO TAJ BICIKL VRAĆEN VLASNIKU, ZA VLASNIKA NAŽALOST VIŠE NEMA POVRATKA - ZA TO JE ZAKASNIO JOŠ PRIJE OSAM GODINA

ODGOVORITE