Нејмар потписује у петак!

Бразилски нападач продужиће уговор са Барселоном до лета 2021. године.

Фудбал 18.10.2016 | 09:30
Нејмар потписује у петак!
Нејмар да Силва Сантос Жуниор у петак ће ставити тачку на све спекулације везане за његову играчку будућност, када потпише нови уговор са Барселоном, којим ће се обавезати на останак на Ноу Кампу још непуних пет година.

Члан убојитог трија са Лионелом Месијем и Луисом Суарезом, летос је помињан као мета других богатих клубова, а најконкретнији је, наводно, био Пари сен Жермен, који је према речима Нејмаровог агента био спреман да му да годишњу плату од 40 милиона евра нето.

Нејмар је у Барселону стигао лета 2013. из Сантоса и освојио девет трофеја, од чега две титуле првака Шпаније и једну Лигу шампиона.

Голгетерски учинак за нешто више од три сезоне му је импресиван. У првој је постигао 15 погодака у свим такмичењима, у другој чак 39, а у трећој 31. Ове јесени још није заблистао пуним сјајем, делимично и услед нешто дуже паузе, због наступа за Бразил на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Финансијски детаљи новог уговора нису још познати, али ОВДЕ можете прочитати какви су били досадашњи услови сарадње.

Каталонци су истовремено саопштили да је Хавијер Маскерано (32) продужио уговор са клубом до лета 2019. и да му је одређена излазна клаузула у висини од 100 милиона евра (објективно, мале су шансе да неко понуди ту цифру за играча на заласку каријере)!

Аргентинац који је доведен из Ливерпула као задњи везни, па су га у Барселони трансформисали у неку врсту штопера, за шест сезона је учествовао у освајању чак 17 трофеја.

Са Барсом је четири пута био првак Шпаније и два пута шампион Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар