Nejmar potpisuje u petak!

Brazilski napadač produžiće ugovor sa Barselonom do leta 2021. godine.

Fudbal 18.10.2016 | 09:30
Nejmar potpisuje u petak!
Nejmar da Silva Santos Žunior u petak će staviti tačku na sve spekulacije vezane za njegovu igračku budućnost, kada potpiše novi ugovor sa Barselonom, kojim će se obavezati na ostanak na Nou Kampu još nepunih pet godina.

Član ubojitog trija sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom, letos je pominjan kao meta drugih bogatih klubova, a najkonkretniji je, navodno, bio Pari sen Žermen, koji je prema rečima Nejmarovog agenta bio spreman da mu da godišnju platu od 40 miliona evra neto.

Nejmar je u Barselonu stigao leta 2013. iz Santosa i osvojio devet trofeja, od čega dve titule prvaka Španije i jednu Ligu šampiona.

Golgeterski učinak za nešto više od tri sezone mu je impresivan. U prvoj je postigao 15 pogodaka u svim takmičenjima, u drugoj čak 39, a u trećoj 31. Ove jeseni još nije zablistao punim sjajem, delimično i usled nešto duže pauze, zbog nastupa za Brazil na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Finansijski detalji novog ugovora nisu još poznati, ali OVDE možete pročitati kakvi su bili dosadašnji uslovi saradnje.

Katalonci su istovremeno saopštili da je Havijer Maskerano (32) produžio ugovor sa klubom do leta 2019. i da mu je određena izlazna klauzula u visini od 100 miliona evra (objektivno, male su šanse da neko ponudi tu cifru za igrača na zalasku karijere)!

Argentinac koji je doveden iz Liverpula kao zadnji vezni, pa su ga u Barseloni transformisali u neku vrstu štopera, za šest sezona je učestvovao u osvajanju čak 17 trofeja.

Sa Barsom je četiri puta bio prvak Španije i dva puta šampion Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar