ЛШ: Мажић суди Барса - Манчестер Сити! Милораде, срећно у среду...!

УЕФА наставља да делегира Мажића за најважније мечеве у сезони. Овај у среду биће права посластица.

Фудбал 17.10.2016 | 22:30
ЛШ: Мажић суди Барса - Манчестер Сити! Милораде, срећно у среду...!
УЕФА наставља Милораду Мажићу да додељује неке од најважнијих утакмица током сезоне.

Како на репрезентативном, тако и на клупском нивоу.

Најбољи српски арбитар у среду увече од 20.45 наступиће 94. пут на интернационалној сцени, као арбитар којег су делегирали УЕФА или ФИФА, а појавиће се на једном од најважнијих стадиона у свету фудбала, у једној од утакмица недеље у Лиги шампиона.

Меч Барселона – Манчестер сити, на "Камп Ноу" стадиону, судиће шесторка из Суперлиге предвођена Мажићем.

Помоћници, као и обично, биће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, као четврти судија делегиран је Немања Петровић, а судије иза гола биће такође суперлигашке "пиштаљке" Данило Грујић и Ненад Ђокић.

Ова шесторка имаће част и обавезу да води меч у којем ће се у Каталонију вратити квартет јаких фудбалских имена на привременом раду у Манчестеру: најтрофејнији тренер клуба Пеп Гвардиола, такође бивши играч и функционер, сада спортски директор "грађана" Ћики Бегеристајн, као и двојица полазника са "Ла Масије" који су касније остварили каријере на другим местима – асистент у Гвардиолином штабу, Микел Артета и нови крилни нападач клуба, Нолито.

Гвардиола ће покушати да прекине серију пораза Ситија у мечевима са Барселоном, која је добила сва четири сусрета до сада укупном гол-разликом 7:2.

Барса код куће са енглеским клубовима има скор 18-11-2, а Сити у Шпанији 2-1-6.

У претходна два кола, Барселона је савладала Селтик 7:0 и Борусију Менхенгладбах 1:2, а Сити победио Борусију код куће 4:0 и онда одиграо 3:3 на "Селтик парку".

"Мучење" Шкота у Каталонији, уз седам голова у мрежи, била је 13. узастопна победа "Блаугране" у Лиги шампиона код куће, а 17. меч без пораза, што је серија која траје од септембра 2013. године.

А, Мажић?

Он ће трећи пут ове сезоне судити меч Лиге шампиона, након што је био у акцији у квалификацијама када је Ростов декласирао Ајакс резултатом 4:1. На том сусрету Мажић је показао један црвени картон и досудио један пенал. Много мање посла имао је у првом колу групне фазе када је водио меч у Лисабону између Бенфике и Бешикташа, завршен резултатом 1:1.

Но, пуне руке посла имао је Мажић на отварању сезоне 2016/17, у Европи, када га је УЕФА делегирала да води меч Суперкупа између Реал Мадрида и Севиље, у Норвешкој, када је било драматичних 3:2 у продужецима, уз један досуђен пенал и црвени картон.

У међувремену, Мажића је делегирала и ФИФА да води меч квалификација за Светско првенство у Русији 2018 између Словачке и Енглеске, завршен резулатом 0:1 и то голом у 95. минуту меча. Занимљиво, Мажић ће остати упамћен као судија јединог меча на којем је селектор Енглеске био Сем Алардајс.

Прошле сезоне, Мажић је судио пет мечева Лиге шампиона, закључно са бурним четвртфиналом и сусретом Пари Сен Жермен – Манчестер сити 2:2, пре чега га је Пјерлуиђи Колина послао на узаврео "Олд Трафорд" где је Ливерпул изборио 1:1 против Манчестер јунајтеда и пласирао се у четвртфинале Лиге Европе.

На Европском првенству у Француској, Мажић је водио три утакмице и потом био задржан на турниру до саме заврђнице, али није био делегиран за мечеве полуфинала и финала.

Срећно, Милораде и остали...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Супер Миле

18.10.2016 04:12

Браво Миле ти си Мајстор и Ауторитет на Терену да се тобом поносимо што те имамо пуно среће против таквих Звијезда данашњег Фудбала судити је велика заслуга и Част за једног Судију из тако мале Земље. Сретно!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ