LŠ: Mažić sudi Barsa - Mančester Siti! Milorade, srećno u sredu...!

UEFA nastavlja da delegira Mažića za najvažnije mečeve u sezoni. Ovaj u sredu biće prava poslastica.

Fudbal 17.10.2016 | 22:30
LŠ: Mažić sudi Barsa - Mančester Siti! Milorade, srećno u sredu...!
UEFA nastavlja Miloradu Mažiću da dodeljuje neke od najvažnijih utakmica tokom sezone.

Kako na reprezentativnom, tako i na klupskom nivou.

Najbolji srpski arbitar u sredu uveče od 20.45 nastupiće 94. put na internacionalnoj sceni, kao arbitar kojeg su delegirali UEFA ili FIFA, a pojaviće se na jednom od najvažnijih stadiona u svetu fudbala, u jednoj od utakmica nedelje u Ligi šampiona.

Meč Barselona – Mančester siti, na "Kamp Nou" stadionu, sudiće šestorka iz Superlige predvođena Mažićem.

Pomoćnici, kao i obično, biće mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, kao četvrti sudija delegiran je Nemanja Petrović, a sudije iza gola biće takođe superligaške "pištaljke" Danilo Grujić i Nenad Đokić.

Ova šestorka imaće čast i obavezu da vodi meč u kojem će se u Kataloniju vratiti kvartet jakih fudbalskih imena na privremenom radu u Mančesteru: najtrofejniji trener kluba Pep Gvardiola, takođe bivši igrač i funkcioner, sada sportski direktor "građana" Ćiki Begeristajn, kao i dvojica polaznika sa "La Masije" koji su kasnije ostvarili karijere na drugim mestima – asistent u Gvardiolinom štabu, Mikel Arteta i novi krilni napadač kluba, Nolito.

Gvardiola će pokušati da prekine seriju poraza Sitija u mečevima sa Barselonom, koja je dobila sva četiri susreta do sada ukupnom gol-razlikom 7:2.

Barsa kod kuće sa engleskim klubovima ima skor 18-11-2, a Siti u Španiji 2-1-6.

U prethodna dva kola, Barselona je savladala Seltik 7:0 i Borusiju Menhengladbah 1:2, a Siti pobedio Borusiju kod kuće 4:0 i onda odigrao 3:3 na "Seltik parku".

"Mučenje" Škota u Kataloniji, uz sedam golova u mreži, bila je 13. uzastopna pobeda "Blaugrane" u Ligi šampiona kod kuće, a 17. meč bez poraza, što je serija koja traje od septembra 2013. godine.

A, Mažić?

On će treći put ove sezone suditi meč Lige šampiona, nakon što je bio u akciji u kvalifikacijama kada je Rostov deklasirao Ajaks rezultatom 4:1. Na tom susretu Mažić je pokazao jedan crveni karton i dosudio jedan penal. Mnogo manje posla imao je u prvom kolu grupne faze kada je vodio meč u Lisabonu između Benfike i Bešiktaša, završen rezultatom 1:1.

No, pune ruke posla imao je Mažić na otvaranju sezone 2016/17, u Evropi, kada ga je UEFA delegirala da vodi meč Superkupa između Real Madrida i Sevilje, u Norveškoj, kada je bilo dramatičnih 3:2 u produžecima, uz jedan dosuđen penal i crveni karton.

U međuvremenu, Mažića je delegirala i FIFA da vodi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018 između Slovačke i Engleske, završen rezulatom 0:1 i to golom u 95. minutu meča. Zanimljivo, Mažić će ostati upamćen kao sudija jedinog meča na kojem je selektor Engleske bio Sem Alardajs.

Prošle sezone, Mažić je sudio pet mečeva Lige šampiona, zaključno sa burnim četvrtfinalom i susretom Pari Sen Žermen – Mančester siti 2:2, pre čega ga je Pjerluiđi Kolina poslao na uzavreo "Old Traford" gde je Liverpul izborio 1:1 protiv Mančester junajteda i plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Mažić je vodio tri utakmice i potom bio zadržan na turniru do same zavrđnice, ali nije bio delegiran za mečeve polufinala i finala.

Srećno, Milorade i ostali...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Super Mile

18.10.2016 04:12

Bravo Mile ti si Majstor i Autoritet na Terenu da se tobom ponosimo što te imamo puno sreće protiv takvih Zvijezda današnjeg Fudbala suditi je velika zasluga i Čast za jednog Sudiju iz tako male Zemlje. Sretno!!!!!!!!

ODGOVORITE