Видео: Од Вардара до Триглава нема бољег од Едина!

Нападач Роме са два гола против Наполија престигао Давора Шукера и постао најбољи стријелац у лигама Петице са простора бивше Југославије.

Фудбал 17.10.2016 | 22:00
Видео: Од Вардара до Триглава нема бољег од Едина!
Од Вардара до Триглава нема бољег голгетера од Едина Џека!

То је чињенично стање након два гола бх. нападача у дербију за Рому против Наполија, којим је постао најбољи еx-Yу стријелац пет најјачих европских лига (Шпанија, Енглеска, Италија, Њемачка и Француска) у историји.

Џеко је "допјетом" престигао Давора Шукера и сада на свом конту има 131 погодак, два више од легендардног хрватског нападача. Наступајући за Волфсбург у Бундеслиги постигао је 66 голова, док је у Премијершипу у дресу Манчестер ситија противничке мреже тресао округло 50 пута.

Након лоше прве сезоне у дресу Роме, у којој је на 31 наступу постигао свега осам голова, Џеко је текућу сезону отворио бриљантно, па је након осам одиграних кола први стријелац Серије А са седам погодака.

"Лично, мислим да је мој наступ био бољи против Интера, али ово су били моји први гостујући голови ове сезоне. Била је ово преломна побједа за Рому", рекао је Џеко послије побједе 3:1 у Напуљу.

На трећем мјесту, иза Џека и Шукера налази се Саво Милошевић са 128 погодака. У врху најбољих еx-Yу стријелаца су још три фудбалера из Босне и Херцеговине: Мехо Кодро (105), Ведад Ибишевић (97) и Сергеј Барбарез (95).

ИЛ ГИГАНТЕ

Послије побједе у "Дербију сунца" против Наполија, навијачи Роме дали су Џеки нови надимак. Иако га љубитељи фудбала у БиХ зову "дијамант", италијански симпатизери прозвали су га "Ил Гиганте" (ита. див, гигант, џин).



Извор: мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран Бања лука

17.10.2016 20:14

Свака цаст Едину мада искрено мени од насих је Пјаниц мали класа играц....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торино

17.10.2016 21:59

Дзеко је одлицан играц,али ту су и легенде Пјаниц и ДЈуриц

Name

Србо

17.10.2016 21:05

људи, Џеко је невјероватан голгетер.. Давор Шукер је забио 129, Саво Милошевић 128 ... с тим да је овој двојици легендарних нападача за то достигнуће требало 12 година.....а Џеко је 131 гол забио за 9 година! дефинитивно најбољи и најубојитији нападач еX Yу ..

ОДГОВОРИТЕ