Video: Od Vardara do Triglava nema boljeg od Edina!

Napadač Rome sa dva gola protiv Napolija prestigao Davora Šukera i postao najbolji strijelac u ligama Petice sa prostora bivše Jugoslavije.

Fudbal 17.10.2016 | 22:00
Video: Od Vardara do Triglava nema boljeg od Edina!
Od Vardara do Triglava nema boljeg golgetera od Edina Džeka!

To je činjenično stanje nakon dva gola bh. napadača u derbiju za Romu protiv Napolija, kojim je postao najbolji ex-Yu strijelac pet najjačih evropskih liga (Španija, Engleska, Italija, Njemačka i Francuska) u istoriji.

Džeko je "dopjetom" prestigao Davora Šukera i sada na svom kontu ima 131 pogodak, dva više od legendardnog hrvatskog napadača. Nastupajući za Volfsburg u Bundesligi postigao je 66 golova, dok je u Premijeršipu u dresu Mančester sitija protivničke mreže tresao okruglo 50 puta.

Nakon loše prve sezone u dresu Rome, u kojoj je na 31 nastupu postigao svega osam golova, Džeko je tekuću sezonu otvorio briljantno, pa je nakon osam odigranih kola prvi strijelac Serije A sa sedam pogodaka.

"Lično, mislim da je moj nastup bio bolji protiv Intera, ali ovo su bili moji prvi gostujući golovi ove sezone. Bila je ovo prelomna pobjeda za Romu", rekao je Džeko poslije pobjede 3:1 u Napulju.

Na trećem mjestu, iza Džeka i Šukera nalazi se Savo Milošević sa 128 pogodaka. U vrhu najboljih ex-Yu strijelaca su još tri fudbalera iz Bosne i Hercegovine: Meho Kodro (105), Vedad Ibišević (97) i Sergej Barbarez (95).

IL GIGANTE

Poslije pobjede u "Derbiju sunca" protiv Napolija, navijači Rome dali su Džeki novi nadimak. Iako ga ljubitelji fudbala u BiH zovu "dijamant", italijanski simpatizeri prozvali su ga "Il Gigante" (ita. div, gigant, džin).



Izvor: mondo.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoran Banja luka

17.10.2016 20:14

Svaka cast Edinu mada iskreno meni od nasih je Pjanic mali klasa igrac....

ODGOVORITE
Name

Torino

17.10.2016 21:59

Dzeko je odlican igrac,ali tu su i legende Pjanic i DJuric

Name

Srbo

17.10.2016 21:05

ljudi, Džeko je nevjerovatan golgeter.. Davor Šuker je zabio 129, Savo Milošević 128 ... s tim da je ovoj dvojici legendarnih napadača za to dostignuće trebalo 12 godina.....a Džeko je 131 gol zabio za 9 godina! definitivno najbolji i najubojitiji napadač eX Yu ..

ODGOVORITE