Недовић МВП кола у Шпанији!

Репрезентативни бек имао је највећи индекс корисности међу играчима победничких тимова.

Кошарка 17.10.2016 | 19:45
Недовић МВП кола у Шпанији!
Немања Недовић пружио је у победи Уникахе над Гран Канаријом (89:78) своју најбољу партију ове сезоне и први пут од доласка у Шпанију, новембра 2014. године, постао играч кола.

За 23 минута проведена на паркету постигао је 23 поена и шест пута асистирао. За два поена шутирао је готово непогрешиво - 7/8, за тројку 2/6 и са линије слободних бацања 3/3.

Када се на то дода учинак у осталим статистичким категоријама, укључујући шест фаулова начињених над њим, репрезентативац Србије дошао је до индекса корисности 29, што му је било довољно за МВП звање.

Већи индекс од њега у 4. колу Ендеса лиге имали су плејмејкер Барселоне Тајрис Рајс (33) и бек Сарагосе Мартинас Гецевичијус (31), али они нису били у конкуренцији зато што су њихови тимови доживели поразе.

Уникаха је поправила скор на 2-2 и налази се у средини табеле, а поред Недовића, добро је одиграо и Дејан Мусли (8п, 10ск).

"Мислим да су ми саиграчи много помогли да добијем ово признање и надам се да ћу га заслужити још много пута. Цео тим је подигао ниво игре у последња два кола, а ја само желим да наставим са партијама какве сам пружао у финишу претходне сезоне. Са саиграчима и тренером какве имам, верујем да ће то бити могуће", рекао је Недовић, а преноси ацб.цом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар