Nedović MVP kola u Španiji!

Reprezentativni bek imao je najveći indeks korisnosti među igračima pobedničkih timova.

Košarka 17.10.2016 | 19:45
Nedović MVP kola u Španiji!
Nemanja Nedović pružio je u pobedi Unikahe nad Gran Kanarijom (89:78) svoju najbolju partiju ove sezone i prvi put od dolaska u Španiju, novembra 2014. godine, postao igrač kola.

Za 23 minuta provedena na parketu postigao je 23 poena i šest puta asistirao. Za dva poena šutirao je gotovo nepogrešivo - 7/8, za trojku 2/6 i sa linije slobodnih bacanja 3/3.

Kada se na to doda učinak u ostalim statističkim kategorijama, uključujući šest faulova načinjenih nad njim, reprezentativac Srbije došao je do indeksa korisnosti 29, što mu je bilo dovoljno za MVP zvanje.

Veći indeks od njega u 4. kolu Endesa lige imali su plejmejker Barselone Tajris Rajs (33) i bek Saragose Martinas Gecevičijus (31), ali oni nisu bili u konkurenciji zato što su njihovi timovi doživeli poraze.

Unikaha je popravila skor na 2-2 i nalazi se u sredini tabele, a pored Nedovića, dobro je odigrao i Dejan Musli (8p, 10sk).

"Mislim da su mi saigrači mnogo pomogli da dobijem ovo priznanje i nadam se da ću ga zaslužiti još mnogo puta. Ceo tim je podigao nivo igre u poslednja dva kola, a ja samo želim da nastavim sa partijama kakve sam pružao u finišu prethodne sezone. Sa saigračima i trenerom kakve imam, verujem da će to biti moguće", rekao je Nedović, a prenosi acb.com.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar