АБА - видео: Мајице, инцидент и нова побједа Партизана!

Црно-бели и након 5. кола остали у групи лидера АБА лиге, са стопроцентним учинком. Маринковић срушио Олимпију тројком шест секунди пре краја продужетка, гости потом промашили два шута за победу. Задар на свом терену савладао екипу МЗТ-а, после чега је скор тимова из главног града Македоније 0-10.

Кошарка 17.10.2016 | 13:00
АБА - видео: Мајице, инцидент и нова побједа Партизана!
Свега и свачега било је у недељу у дворани "Александар Николић" између 16.30 и 19 часова.

Партизан је победио Олимпију после продужетка и поправио скор у АБА лиги на 5-0, али тек после својеврсног наставка приче са фудбалске утакмице Вождовац - Партизан од суботе увече, који је као коначну последицу имао напад екстремних навијача црно-белих на људе који су звиждуцима изразили неслагање са ЗВАНИЧНИМ одавањем почасти убијеном Александру Станковићу, пре почетка меча.

Што се тиче кошарке, Партизан је већим делом другог полувремена "јурио" предност Олимпије, Ђорђе Мајсторовић промашио је слободно бацање за победу 1,8 секунди пре краја регуларног тока, а у додатних пет минута су црно-беле спасили Вања Маринковић и срећа.

Млади бек је шест секунди пре краја убацио тројку за минимално вођство, а на другој страни суБрендон Џеферсон, па Дин Оливер уз звук сирене, промашили шутеве за тријумф "змајчека"!

Оливер је сматрао да га је Адин Врабац фаулирао при покушају да поентира "из одбојке", али судије се нису огласиле.

Партизан - Олимпија 86:85 (20:22, 21:20, 17:21, 17:12, 11:10)!

Подсетимо да су пролетос у Љубљани, у последњем колу минуле АБА сезоне, исти тимови одиграли чак четири продужетка!

Изабраницима Александра Џикића ово је био тек други меч на домаћем паркету, након оног против Цибоне пре 10 дана. Преостале три победе остварили су као гости - једну у Бару и две у Скопљу, против МЗТ-а и Карпош Сокола.

Црно-бели су се петом победом ове јесени изједначили на првом месту са екипом Будућности, а шансу да задржи максималан учинак имаће и Црвена звезда, у понедељак против Крке на Новом Месту.

Наредне недеље тачно у подне, Величковић, Хечер и другови гостоваће у Железнику.

Меч Партизан - Олимпија био је несвакидашњи и по томе што је у првом реду гледалишта седео прослављени немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер, супруг наше тениске звезде Ане Ивановић.

Кошаркаши Партизана су по угледу на фудбалере у суботу, изашли на загревање у мајицама "Добро памтим све", са ликом убијеног Александра Станковића, познатог под надимком Сале Мутави, које су убрзо скинули.

Најватренији Гробари истакли су и транспарент посвећен свом настрадалом вођи.

Подбацивању лопте претходио је минут ћутања, такође посвећен Станковићу, током којег су се са трибина чули спорадични звиждуци, као израз протеста дела навијача.

Затим је дошло и до комешања на трибинама, пошто је група хулигана желела да се обрачуна са онима који су звиждали, али је уз интервенцију Жандармерије - која је могла да буде и енергичнија - избегнут већи инцидент.

СТАТИСТИКА

ПАРТИЗАН: Робинсон 2, Ратковица 6 (3ас), Врабац 6, Маринковић 12 (6ск), Величковић 13 (5ск, 2ас, 3изг), Мајсторовић 7, Бирчевић 7 (5ск, 2ас, 3укр, 2блк), Копривица, Андрић 7, Хечер 20 (4ас), Пот, Луковић 8 (6ск).

ОЛИМПИЈА: Барбарић, Оливер 11 (7ск), Бубнић 5, Мулалић 10 (4ск, 4изг), Месичек, Пелко, Милошевић 2 (4ск, 3ас), Јанковић 21 (12ск, 5изг), Џеферсон 18 (4ск, 5ас, 5изг), Хроват 12 (5ск), Млађан 2 (3изг).



Задар на свом терену савладао екипу МЗТ-а, после чега је скор тимова из главног града Македоније 0-10.

Друга победа Задра и пети пораз МЗТ Скопља!

Хрватски тим, поново предвођен српским центром Иваном Маринковићем (17 поена, девет скокова) славио је у дворани "Крешимир Ћосић" резултатом 71:65 (25:23, 17:12, 12:17, 17:13).

МЗТ остаје на дну табеле са градским ривалом Карпош Соколијем и то су једине екипе у АБА лиги са скором 0-5.

Нема сумње да македонски љубитељи кошарке једва чекају 23. октобар, када ће МЗТ и Карпош Соколи у међусобном сусрету одлучити ко ће први да се помери са "мртве тачке".

Задру, који паралелно игра регионалну лигу и домаће првенство, ово је била пета утакмица у 10 дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар