ABA - video: Majice, incident i nova pobjeda Partizana!

Crno-beli i nakon 5. kola ostali u grupi lidera ABA lige, sa stoprocentnim učinkom. Marinković srušio Olimpiju trojkom šest sekundi pre kraja produžetka, gosti potom promašili dva šuta za pobedu. Zadar na svom terenu savladao ekipu MZT-a, posle čega je skor timova iz glavnog grada Makedonije 0-10.

Košarka 17.10.2016 | 13:00
ABA - video: Majice, incident i nova pobjeda Partizana!
Svega i svačega bilo je u nedelju u dvorani "Aleksandar Nikolić" između 16.30 i 19 časova.

Partizan je pobedio Olimpiju posle produžetka i popravio skor u ABA ligi na 5-0, ali tek posle svojevrsnog nastavka priče sa fudbalske utakmice Voždovac - Partizan od subote uveče, koji je kao konačnu posledicu imao napad ekstremnih navijača crno-belih na ljude koji su zvižducima izrazili neslaganje sa ZVANIČNIM odavanjem počasti ubijenom Aleksandru Stankoviću, pre početka meča.

Što se tiče košarke, Partizan je većim delom drugog poluvremena "jurio" prednost Olimpije, Đorđe Majstorović promašio je slobodno bacanje za pobedu 1,8 sekundi pre kraja regularnog toka, a u dodatnih pet minuta su crno-bele spasili Vanja Marinković i sreća.

Mladi bek je šest sekundi pre kraja ubacio trojku za minimalno vođstvo, a na drugoj strani suBrendon Džeferson, pa Din Oliver uz zvuk sirene, promašili šuteve za trijumf "zmajčeka"!

Oliver je smatrao da ga je Adin Vrabac faulirao pri pokušaju da poentira "iz odbojke", ali sudije se nisu oglasile.

Partizan - Olimpija 86:85 (20:22, 21:20, 17:21, 17:12, 11:10)!

Podsetimo da su proletos u Ljubljani, u poslednjem kolu minule ABA sezone, isti timovi odigrali čak četiri produžetka!

Izabranicima Aleksandra Džikića ovo je bio tek drugi meč na domaćem parketu, nakon onog protiv Cibone pre 10 dana. Preostale tri pobede ostvarili su kao gosti - jednu u Baru i dve u Skoplju, protiv MZT-a i Karpoš Sokola.

Crno-beli su se petom pobedom ove jeseni izjednačili na prvom mestu sa ekipom Budućnosti, a šansu da zadrži maksimalan učinak imaće i Crvena zvezda, u ponedeljak protiv Krke na Novom Mestu.

Naredne nedelje tačno u podne, Veličković, Hečer i drugovi gostovaće u Železniku.

Meč Partizan - Olimpija bio je nesvakidašnji i po tome što je u prvom redu gledališta sedeo proslavljeni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, suprug naše teniske zvezde Ane Ivanović.

Košarkaši Partizana su po ugledu na fudbalere u subotu, izašli na zagrevanje u majicama "Dobro pamtim sve", sa likom ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatog pod nadimkom Sale Mutavi, koje su ubrzo skinuli.

Najvatreniji Grobari istakli su i transparent posvećen svom nastradalom vođi.

Podbacivanju lopte prethodio je minut ćutanja, takođe posvećen Stankoviću, tokom kojeg su se sa tribina čuli sporadični zvižduci, kao izraz protesta dela navijača.

Zatim je došlo i do komešanja na tribinama, pošto je grupa huligana želela da se obračuna sa onima koji su zviždali, ali je uz intervenciju Žandarmerije - koja je mogla da bude i energičnija - izbegnut veći incident.

STATISTIKA

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 6 (3as), Vrabac 6, Marinković 12 (6sk), Veličković 13 (5sk, 2as, 3izg), Majstorović 7, Birčević 7 (5sk, 2as, 3ukr, 2blk), Koprivica, Andrić 7, Hečer 20 (4as), Pot, Luković 8 (6sk).

OLIMPIJA: Barbarić, Oliver 11 (7sk), Bubnić 5, Mulalić 10 (4sk, 4izg), Mesiček, Pelko, Milošević 2 (4sk, 3as), Janković 21 (12sk, 5izg), Džeferson 18 (4sk, 5as, 5izg), Hrovat 12 (5sk), Mlađan 2 (3izg).



Zadar na svom terenu savladao ekipu MZT-a, posle čega je skor timova iz glavnog grada Makedonije 0-10.

Druga pobeda Zadra i peti poraz MZT Skoplja!

Hrvatski tim, ponovo predvođen srpskim centrom Ivanom Marinkovićem (17 poena, devet skokova) slavio je u dvorani "Krešimir Ćosić" rezultatom 71:65 (25:23, 17:12, 12:17, 17:13).

MZT ostaje na dnu tabele sa gradskim rivalom Karpoš Sokolijem i to su jedine ekipe u ABA ligi sa skorom 0-5.

Nema sumnje da makedonski ljubitelji košarke jedva čekaju 23. oktobar, kada će MZT i Karpoš Sokoli u međusobnom susretu odlučiti ko će prvi da se pomeri sa "mrtve tačke".

Zadru, koji paralelno igra regionalnu ligu i domaće prvenstvo, ovo je bila peta utakmica u 10 dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar