Шта каже СПЦ о свом блудном попу?

Епархија западноамеричка Српске Православне Цркве у саопштењу за јавност наводи да је обавијештена о томе да је јереј Данијел Џејмс Макеј (42) ухапшен у сриједу, 12. октобра, у округу Лејн у Орегону.

Србија 17.10.2016 | 15:35
Шта каже СПЦ о свом блудном попу?
"Свештеник Данијел је контактиран од стране полиције и ухапшен на основу оптужби за недозвољене сексуалне радње с малољетном особом и посједовање недозвољених супстанци. Све док оптужбе не буду разријешене, отац Данијел, досадашњи парохијски свештеник у цркви Светог Јована Чудотворца у Јуџину, Орегон, добровољно се, почевши са 12. октобром 2016. године, повукао са свих свештеничких задужења који су му била повјерена", наводи се у саопштењу епархије западноамеричке СПЦ.

У тексту се даље наводи да се свако сматра невиним док се његова кривица не докаже, али да ова Епархија ипак врло озбиљно узима у обзир наводе о било ком виду недопуштеног понашања и мора поступати у складу са тим.

"Западноамеричка епархија спремна је да сарађује са цивилним властима. Осим тога, свако ко је евентуално био, или познаје некога ко је био, жртва сексуалног злостављања од стране неког од чланова епархијског клира, запослених или волонтера у Цркви, требало би прво да контактира полицију, а потом да случај пријави, повјерљиво, и епархијском омбудсману", наводи се у саопштењу објављеном на званичном сајту СПЦ у коме је објављен и број телефона на који евентуалне жртве могу да се јаве.

Подсјетимо, полиција је ухапсила свештеника српске цркве Св. Јована Чудотворца у Јуџину Данијела Џејмса Макеја (42) бог сумње да је спавао са маљолетном проституком, и са њом продавао кокаин.

Макеј је ухапшен у сриједу, након што се једна полицајка прерушила у малољетну проститутку и договорила се да се нађу у граду. До свештеника српске цркве полиција је дошла након што је малољетна проститутка, која је ухапшена прошлог мјесеца, тврдила да је спавала са Макејем и да је за то узимала новац.

Како наводе амерички медији, Макеј је ожењен и има једно дијете, а у Јуџин се доселио 1998. године. Цркви се прикључио 2009, а двије године касније је постао свештеник.

Извор: Ало.рс

Коментари / 0

Оставите коментар