БЛ: Лајпциг продужио своју бајку и агонију "Вукова"!

Волфсбург је дочекао Лајпциг, новајлију у Бундеслиги и наставио своју црну серију у седмом колу њемачког шампионата - 0:1 (0:0)! Славио и Мајнц.

Фудбал 17.10.2016 | 12:45
БЛ: Лајпциг продужио своју бајку и агонију "Вукова"!
Послије стартне побједе у Аугзбургу (0:2), Волфсбург је нанизао три ремија и два пораза, па се против досад непораженог Лајпцига нашао под великим притиском и императивом побједе.

И не само да нису успјели да укроте "црвене бикове" већ су "вукови" одлично прошли на својој "Волфксваген Арени"...

Волфсбург - Лајпциг - 0:1 (0:0).

Екипа тренера "вукова" Дитера Хекинга наишла је у недјељу на веома незгодног противника, који је био неупоредиво бољи ривал већи дио утакмице и само захваљујући голману Коену Кастелсу, али и срећи, гости нису до врха напунили мрежу Волфсбурга.

Ипак добро је почео домаћи тим и већ у трећем минуту запријетио преко искусног Јулијана Дракслера, чији је шут тешком муком одбранио мађарски голман Петер Гулаши, да би у 12. минуту након соло акције непрецизан био и Вијериња са ивице казненог простора.

И од тада "црвени бикови" су кренули у контраофанзиву, а најбољу шансу пропустио је пет минута касније Емил Форсберг, који је из једанаестерца шутирао неколико метара поред стативе.

Имали су изабраници Ралфа Хасенхутла још прегршт одличних напада, али је голман Кастелс чинио чуда приликом ударац Доминика Кајзера и Јусуфа Поулсена у барем три четири наврата, а у још толико шанси, "бикови" нису били прецизни.

И по неписаном правилу, требала је да услиједи казна...

Међутим, домаћин је на терену изгледао као разбијена војска и практично није ни "шутнуо" ка голу Лајпцига.

Одлука је "пала" у 70. минуту када се Емил Форсберг искупио за промашени пенал - примио је лопту од Поулсена на 20 метара и сјајно погодио доњи лијеви угао - 0:1 за наставак одличног низа гостију који су уз Бајерн и Келн и даље непоражени у Бундеслиги.

Осим тога, постали су и најбољи дебитант у историји шампионата Њемачке са четири побједе и налазе се на трећем мјесту на табели, са само два бода минуса у односу на лидера минхенски Бајерн.

У поподневном термину у недјељу, фудбалери Мајнца су забиљежили трећу овосезонску побједу, прву на свом терену, савладавши Дармштат (2:1) на утакмици коју су обиљежила три досуђена једанаестерца.

Два пута је арбитар Феликс Брих показао на бијелу тачку за госте, али је само једном Дармштат био успјешан што је и кумовало четвртом овосезонском поразу.

Домаћи су повели већ у петом минуту послије акције Гаетана Бусмана, који је асистирао Паблу Де Бласису, а Аргентинац лијепим ударцем савладао Михаела Есера - 1:0.

До одласка на одмор виђено је сијасет прилика на обје стране, али нападачи, првенствено Јунуз Мали у екипи Мајнца, те Џон Крдоба у тиму Дармштата, нису били прецизни из неколико повољних ситуација.

У судијској надокнади Дармштат је пропустио најбољу шансу за изједначење из пенала који је извео хрватски интернационалац Антонио Мирко Чолак, али је његов ударац одлично одбранио голман Мајнца Јонас Лесл.

Брих је почетком другог дијела досудио једанаестерац и за домаће, а такву прилику није пропустио Јунуз Мали и практично "овјерио" три бода - 2:0.

До краја су гости успјели да постигну почасни гол и то из другог пенала, али овог пута сигуран извођач био је Џером Гондорф у другом минуту надокнаде времена.

РЕЗУЛТАТИ СЕДМОГ КОЛА

Мајнц - Дармштат 2:1 (1:0)
/Де Бласис 5, Мали 56 пен - Гондорф 90+2 пен/

Волфсбург - Лајпциг 0:1 (0:0)
/Форсберг 70/

Субота:
Борусија (М) - ХСВ 0:0

Келн - Инглоштад 2:1 (2:0)
/Модесте 28, 39 пенал - Хинтерзер 90 пенал/

Аугзбург - Шалке 1:1 (0:0)
/Бенталеб 65/

Хофенхајм - Фрајбург 2:1 (1:0)
/Вагнер 34, Крамарић 81 пенал - Нидерлехнер 77/

Ајнтрахт - Бајерн Минхен 2:2 (1:1)
/Хусти 43, Фабијан 78 - Робен 10, Кимих 63/

Вердер - Бајер Леверкузен 2:1 (1:1)
/Јунузовић 13, Мане 59 – Чалханоглу 27/

Одиграно у петак

Борусија (Д) - Херта 1:1 (0:0)
/Обамејанг 81 - Штокер 52/

ТАБЕЛА: Бајерн 17, Келн 15, Лајпциг 15, Херта 14, Борусија Дортмунд 13, Хофенхајм 13, Мајнц 11, Бајер 10, Ајнтрахт 11, Борусија Менхенгладбах 11, Фрајбург 9, Аугзбург 8, Вердер 7, Волфсбург 6, Дармштад 5, Шалке 4, ХСВ 2, Инглоштад 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар