BL: Lajpcig produžio svoju bajku i agoniju "Vukova"!

Volfsburg je dočekao Lajpcig, novajliju u Bundesligi i nastavio svoju crnu seriju u sedmom kolu njemačkog šampionata - 0:1 (0:0)! Slavio i Majnc.

Fudbal 17.10.2016 | 12:45
BL: Lajpcig produžio svoju bajku i agoniju "Vukova"!
Poslije startne pobjede u Augzburgu (0:2), Volfsburg je nanizao tri remija i dva poraza, pa se protiv dosad neporaženog Lajpciga našao pod velikim pritiskom i imperativom pobjede.

I ne samo da nisu uspjeli da ukrote "crvene bikove" već su "vukovi" odlično prošli na svojoj "Volfksvagen Areni"...

Volfsburg - Lajpcig - 0:1 (0:0).

Ekipa trenera "vukova" Ditera Hekinga naišla je u nedjelju na veoma nezgodnog protivnika, koji je bio neuporedivo bolji rival veći dio utakmice i samo zahvaljujući golmanu Koenu Kastelsu, ali i sreći, gosti nisu do vrha napunili mrežu Volfsburga.

Ipak dobro je počeo domaći tim i već u trećem minutu zaprijetio preko iskusnog Julijana Drakslera, čiji je šut teškom mukom odbranio mađarski golman Peter Gulaši, da bi u 12. minutu nakon solo akcije neprecizan bio i Vijerinja sa ivice kaznenog prostora.

I od tada "crveni bikovi" su krenuli u kontraofanzivu, a najbolju šansu propustio je pet minuta kasnije Emil Forsberg, koji je iz jedanaesterca šutirao nekoliko metara pored stative.

Imali su izabranici Ralfa Hasenhutla još pregršt odličnih napada, ali je golman Kastels činio čuda prilikom udarac Dominika Kajzera i Jusufa Poulsena u barem tri četiri navrata, a u još toliko šansi, "bikovi" nisu bili precizni.

I po nepisanom pravilu, trebala je da uslijedi kazna...

Međutim, domaćin je na terenu izgledao kao razbijena vojska i praktično nije ni "šutnuo" ka golu Lajpciga.

Odluka je "pala" u 70. minutu kada se Emil Forsberg iskupio za promašeni penal - primio je loptu od Poulsena na 20 metara i sjajno pogodio donji lijevi ugao - 0:1 za nastavak odličnog niza gostiju koji su uz Bajern i Keln i dalje neporaženi u Bundesligi.

Osim toga, postali su i najbolji debitant u istoriji šampionata Njemačke sa četiri pobjede i nalaze se na trećem mjestu na tabeli, sa samo dva boda minusa u odnosu na lidera minhenski Bajern.

U popodnevnom terminu u nedjelju, fudbaleri Majnca su zabilježili treću ovosezonsku pobjedu, prvu na svom terenu, savladavši Darmštat (2:1) na utakmici koju su obilježila tri dosuđena jedanaesterca.

Dva puta je arbitar Feliks Brih pokazao na bijelu tačku za goste, ali je samo jednom Darmštat bio uspješan što je i kumovalo četvrtom ovosezonskom porazu.

Domaći su poveli već u petom minutu poslije akcije Gaetana Busmana, koji je asistirao Pablu De Blasisu, a Argentinac lijepim udarcem savladao Mihaela Esera - 1:0.

Do odlaska na odmor viđeno je sijaset prilika na obje strane, ali napadači, prvenstveno Junuz Mali u ekipi Majnca, te Džon Krdoba u timu Darmštata, nisu bili precizni iz nekoliko povoljnih situacija.

U sudijskoj nadoknadi Darmštat je propustio najbolju šansu za izjednačenje iz penala koji je izveo hrvatski internacionalac Antonio Mirko Čolak, ali je njegov udarac odlično odbranio golman Majnca Jonas Lesl.

Brih je početkom drugog dijela dosudio jedanaesterac i za domaće, a takvu priliku nije propustio Junuz Mali i praktično "ovjerio" tri boda - 2:0.

Do kraja su gosti uspjeli da postignu počasni gol i to iz drugog penala, ali ovog puta siguran izvođač bio je Džerom Gondorf u drugom minutu nadoknade vremena.

REZULTATI SEDMOG KOLA

Majnc - Darmštat 2:1 (1:0)
/De Blasis 5, Mali 56 pen - Gondorf 90+2 pen/

Volfsburg - Lajpcig 0:1 (0:0)
/Forsberg 70/

Subota:
Borusija (M) - HSV 0:0

Keln - Ingloštad 2:1 (2:0)
/Modeste 28, 39 penal - Hinterzer 90 penal/

Augzburg - Šalke 1:1 (0:0)
/Bentaleb 65/

Hofenhajm - Frajburg 2:1 (1:0)
/Vagner 34, Kramarić 81 penal - Niderlehner 77/

Ajntraht - Bajern Minhen 2:2 (1:1)
/Husti 43, Fabijan 78 - Roben 10, Kimih 63/

Verder - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:1)
/Junuzović 13, Mane 59 – Čalhanoglu 27/

Odigrano u petak

Borusija (D) - Herta 1:1 (0:0)
/Obamejang 81 - Štoker 52/

TABELA: Bajern 17, Keln 15, Lajpcig 15, Herta 14, Borusija Dortmund 13, Hofenhajm 13, Majnc 11, Bajer 10, Ajntraht 11, Borusija Menhengladbah 11, Frajburg 9, Augzburg 8, Verder 7, Volfsburg 6, Darmštad 5, Šalke 4, HSV 2, Ingloštad 1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar