СЛС: Сикимић, Звездин спасилац! Воша се ''оклизнула''!

Лоша утакмица, али узбудљива завршница у дуелу Црвене звезде и Чукаричког. Новосађани допустили Звезди да побегне, а Партизану да се приближи.

Фудбал 17.10.2016 | 12:15
СЛС: Сикимић, Звездин спасилац! Воша се ''оклизнула''!
Дуго је требало фудбалерима Црвене звезде и Чукаричког да се пробуде, али на срећу јесу, па смо гледали узбудљиву завршницу утакмице 12. кола, игране на стадиону Рајко Митић.

Овај дуел, који је прошле сезоне био један од дербија првенства, данас је представљао сусрет првопласираног и последњепласираног тима Суперлиге. Решен је у корист фаворизованог домаћина:

Црвена звезда - Чукарички 3:1 (0:0).

Осим стативе Доцића директно из корнера у 13. минуту, шансе Доналда нешто раније, такође на центаршут из корнера и повреде Булатовића, све вредно помена виђено је у другом полувремену. Тачније, у нешто више од последњих пола сата утакмице.

Црвено-бели су се мучили да сломе отпор гостију, а успели су у 57. минуту, када је Лукас Пјасентин неспретно реаговао и послао лопту у мрежу свог гола. Бразилац се искупио у 83, пошто је послао "пројектил" у мрежу Манојловићевог гола из "слободњака" са око 30 метара. Изједначење је, међутим, кратко потрајало, јер је два минута касније искусни Предраг Сикимић сјајно реаговао у казненом простору Чукаричког. Бацио се и ударцем главом на центаршут Душана Анђелковића спровео лопту у гол, чиме се шести пут ове сезоне уписао у стрелце. Искусни леви бек Звезде био је асистент и у надокнади, када је омогућио Угу Вијеири да после само неколико минута на терену постигне свој седми погодак у Суперлиги, за водеће место листе стрелаца.

Тих 30 и кусур минута били су једино узбудљиво ове недеље поподне на стадиону Рајко Митић.

Иако је за ривала имала "фењераша" који је у претходних 11. кола освојио свега седам бодова, Звезда је деловала веома неубедљиво, споро и безидејно у нападу. Пабло Моуче је још једном одиграо испод очекивања, а и друго крило, Џон Руиз, био је неприметан, осим што није успео да искористи две одличне шансе кој су му креирали Канга и Плавшић.

"Спасилац" Сикимић, такође, није представљао опасност по гол Чукаричког, али када му се указала прилика, умео је да ју је искористи... Довољно за нова три бода, пет више од Војводине. Видећемо да ли ће та разлика остати и после гостовања Новосађана у Лучанима.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић - Петковић, Ле Талек, Луковић, Анђелковић - Доналд, Полетановић (78. Рендулић) - Моуче (68. Плавшић), Канга (85. Вијеира), Руиз - Сикимић.

ЧУКАРИЧКИ: Петрић - Булатовић (35. Ђурић), Пјасентин, Живковић, Е. Машовић - Лагатор, Доцић (60. Ожеговић), Реган, Кајевић (73. А. Машовић), Срнић - Јевтић.

Главни судија утакмице био је Ненад Ђокић.

По званичној информацији, на стадиону је било 5.200 гледалаца.

Новосађани допустили Звезди да побегне, а Партизану да се приближи.

Последња утакмица 12. кола Суперлиге, по стању на табели и дерби ове рунде, завршена је победом домаћина. У Лучанима:

Младост - Војводина 2:0 (1:0).

Домаћин је повео већ у 5. минуту преко Протића, а предност је дуплирао Јовановић у 65. Да дођу до другог гола, олакшао им је црвени картон Пушкарића у 63.

Новосађани су овим поразом дозволили водећој Црвеној звезди да се одлепи на пет бодова разлике, а трећепласираном Партизану да приђе на само један. Што се тиче Младости, остала је на шестом месту.

Војводина ће у наредном колу играти против Вождовца на свом стадиону, док Лучанци иду у Ивањицу на дуел са Јавором.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар