SLS: Sikimić, Zvezdin spasilac! Voša se ''okliznula''!

Loša utakmica, ali uzbudljiva završnica u duelu Crvene zvezde i Čukaričkog. Novosađani dopustili Zvezdi da pobegne, a Partizanu da se približi.

Fudbal 17.10.2016 | 12:15
SLS: Sikimić, Zvezdin spasilac! Voša se ''okliznula''!
Dugo je trebalo fudbalerima Crvene zvezde i Čukaričkog da se probude, ali na sreću jesu, pa smo gledali uzbudljivu završnicu utakmice 12. kola, igrane na stadionu Rajko Mitić.

Ovaj duel, koji je prošle sezone bio jedan od derbija prvenstva, danas je predstavljao susret prvoplasiranog i poslednjeplasiranog tima Superlige. Rešen je u korist favorizovanog domaćina:

Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:0).

Osim stative Docića direktno iz kornera u 13. minutu, šanse Donalda nešto ranije, takođe na centaršut iz kornera i povrede Bulatovića, sve vredno pomena viđeno je u drugom poluvremenu. Tačnije, u nešto više od poslednjih pola sata utakmice.

Crveno-beli su se mučili da slome otpor gostiju, a uspeli su u 57. minutu, kada je Lukas Pjasentin nespretno reagovao i poslao loptu u mrežu svog gola. Brazilac se iskupio u 83, pošto je poslao "projektil" u mrežu Manojlovićevog gola iz "slobodnjaka" sa oko 30 metara. Izjednačenje je, međutim, kratko potrajalo, jer je dva minuta kasnije iskusni Predrag Sikimić sjajno reagovao u kaznenom prostoru Čukaričkog. Bacio se i udarcem glavom na centaršut Dušana Anđelkovića sproveo loptu u gol, čime se šesti put ove sezone upisao u strelce. Iskusni levi bek Zvezde bio je asistent i u nadoknadi, kada je omogućio Ugu Vijeiri da posle samo nekoliko minuta na terenu postigne svoj sedmi pogodak u Superligi, za vodeće mesto liste strelaca.

Tih 30 i kusur minuta bili su jedino uzbudljivo ove nedelje popodne na stadionu Rajko Mitić.

Iako je za rivala imala "fenjeraša" koji je u prethodnih 11. kola osvojio svega sedam bodova, Zvezda je delovala veoma neubedljivo, sporo i bezidejno u napadu. Pablo Mouče je još jednom odigrao ispod očekivanja, a i drugo krilo, Džon Ruiz, bio je neprimetan, osim što nije uspeo da iskoristi dve odlične šanse koj su mu kreirali Kanga i Plavšić.

"Spasilac" Sikimić, takođe, nije predstavljao opasnost po gol Čukaričkog, ali kada mu se ukazala prilika, umeo je da ju je iskoristi... Dovoljno za nova tri boda, pet više od Vojvodine. Videćemo da li će ta razlika ostati i posle gostovanja Novosađana u Lučanima.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Anđelković - Donald, Poletanović (78. Rendulić) - Mouče (68. Plavšić), Kanga (85. Vijeira), Ruiz - Sikimić.

ČUKARIČKI: Petrić - Bulatović (35. Đurić), Pjasentin, Živković, E. Mašović - Lagator, Docić (60. Ožegović), Regan, Kajević (73. A. Mašović), Srnić - Jevtić.

Glavni sudija utakmice bio je Nenad Đokić.

Po zvaničnoj informaciji, na stadionu je bilo 5.200 gledalaca.

Novosađani dopustili Zvezdi da pobegne, a Partizanu da se približi.

Poslednja utakmica 12. kola Superlige, po stanju na tabeli i derbi ove runde, završena je pobedom domaćina. U Lučanima:

Mladost - Vojvodina 2:0 (1:0).

Domaćin je poveo već u 5. minutu preko Protića, a prednost je duplirao Jovanović u 65. Da dođu do drugog gola, olakšao im je crveni karton Puškarića u 63.

Novosađani su ovim porazom dozvolili vodećoj Crvenoj zvezdi da se odlepi na pet bodova razlike, a trećeplasiranom Partizanu da priđe na samo jedan. Što se tiče Mladosti, ostala je na šestom mestu.

Vojvodina će u narednom kolu igrati protiv Voždovca na svom stadionu, dok Lučanci idu u Ivanjicu na duel sa Javorom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar