ПЛ: Сјајни Холевас за побједу Вотфорда! ''Свеци'' сигурни са Барнлијем!

Тим Валтера Мацарија у средини табеле, након гостовања повратнику у Премијер лигу. Веома садржајна и важна победа "светаца" у мечу у ком је Тадић поново имао кључне потезе, али на обе стране терена.

Фудбал 17.10.2016 | 12:00
ПЛ: Сјајни Холевас за побједу Вотфорда! ''Свеци'' сигурни са Барнлијем!
Мидлсбро - Вотфорд 0:1 (0:0) у првој утакмици недељног програма 8. кола Премијер лиге!

Стрелац јединог поготка био је репрезентативац Грчке Хозе Холевас у 54. минуту.

Његов саиграч Исак Саксес безуспешно је рекламирао једанаестерац, одбрана Мидлсброа избила је лопту на двадесетак метара од гола, где ју је Холевас примио, направио један дриблинг и онда мајсторским ударцем погодио ближи горњи угао шпанског голмана Виктора Валдеса.

Веома садржајна и важна победа "светаца" у мечу у ком је Тадић поново имао кључне потезе, али на обе стране терена.

Саутемптон је примио гол после 612 минута, али тек у ситуацији када је меч на "Сент Меризу" био решен.

Душан Тадић закаснио је у маркацији, пустио Бена Мија да се залети на лопту убачену из корнера, покушао да га омете "ремпловањем" и оборио га, што је Мајк Дин окарактерисао као пенал.

Сем Воукс је био сигуран извођач, пуцао је по средини, Фрејзер Форстер се бацио у своју десну страну и Барнли је стигао до почасног поготка:

Саутемптон – Барнли 3:1 (0:0) у утакмици у којој је тим Клода Пуела апсолутно надиграо госте, али и имао среће да при нерешеном резултату у првом полувремену Дин није досудио чист пенал после старта Хозеа Фонтеа над Јоханом Гудмунсоном.

А, управо је Гудмунсон скривио пенал над Семом Меквином у 65. минуту, минут пре него што ће центарфор "светаца" Чарли Остин погодити други гол на утакмици, а шести у последњих шест мечева, за недостижних 3:0.

Био је то финиш фуриозне серије Саутемптона, коју је Остин отворио голом за 1:0 у 52. минуту, након што је Тадић одлично извео корнер, а у "карамболу" који је уследио пред статичним Томом Хитоном, Остин се најбоље снашао и скоро па "унео" лопту у мрежу.

Када је пробијена психолошка баријера, Саутемптон је почео да наплаћује бољу игру од старта, а после корнера с друге стране и сјајног волеја Нејтана Редомндса, у 60. минуту, Хитон је већ други пут вадио лопту из мреже.

Шест минута касније, након што је Тадић пасом "избацио" у простор Меквина (играча који је ушао непланирано у 14. минуту уместо повређеног Мета Таргета), а овај оборен у спринту, Хитон је и други пут савладан за нови позитиван резултат Пуеловог тима, који је последњи пут поражен 20. августа и то голом Сантија Касорле у 94. минуту за 2:1 у корист Арсенала.

Рачунајући и данашњу победу, Саутемптон у последњих седам утакмица у свим такмичењима има скор 5-2-0 и само један примљен гол – и то не из игре!

Све то било је довољно за осмо место са 12 бодова, једним мање од Манчестер јунајтеда, који ће у понедељак гостовати Ливерпулу.

Табела: Манчестер сити 19, Арсенал 19, Тотенхем 18, Ливерпул (-1) 16, Челси 16, Евертон 15, Манчестер јунајтед (-1) 13, Саутемптон 12, Кристал Палас 11, Вотфорд 11, Борнмаут 11, Вест Бромвич 10, Лестер 8, Барнли 7, Вест Хем 7, Хал 7, Мидлсбро 6, Стоук 6, Свонси 4, Сандерленд 2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар