PL: Sjajni Holevas za pobjedu Votforda! ''Sveci'' sigurni sa Barnlijem!

Tim Valtera Macarija u sredini tabele, nakon gostovanja povratniku u Premijer ligu. Veoma sadržajna i važna pobeda "svetaca" u meču u kom je Tadić ponovo imao ključne poteze, ali na obe strane terena.

Fudbal 17.10.2016 | 12:00
PL: Sjajni Holevas za pobjedu Votforda! ''Sveci'' sigurni sa Barnlijem!
Midlsbro - Votford 0:1 (0:0) u prvoj utakmici nedeljnog programa 8. kola Premijer lige!

Strelac jedinog pogotka bio je reprezentativac Grčke Hoze Holevas u 54. minutu.

Njegov saigrač Isak Sakses bezuspešno je reklamirao jedanaesterac, odbrana Midlsbroa izbila je loptu na dvadesetak metara od gola, gde ju je Holevas primio, napravio jedan dribling i onda majstorskim udarcem pogodio bliži gornji ugao španskog golmana Viktora Valdesa.

Veoma sadržajna i važna pobeda "svetaca" u meču u kom je Tadić ponovo imao ključne poteze, ali na obe strane terena.

Sautempton je primio gol posle 612 minuta, ali tek u situaciji kada je meč na "Sent Merizu" bio rešen.

Dušan Tadić zakasnio je u markaciji, pustio Bena Mija da se zaleti na loptu ubačenu iz kornera, pokušao da ga omete "remplovanjem" i oborio ga, što je Majk Din okarakterisao kao penal.

Sem Vouks je bio siguran izvođač, pucao je po sredini, Frejzer Forster se bacio u svoju desnu stranu i Barnli je stigao do počasnog pogotka:

Sautempton – Barnli 3:1 (0:0) u utakmici u kojoj je tim Kloda Puela apsolutno nadigrao goste, ali i imao sreće da pri nerešenom rezultatu u prvom poluvremenu Din nije dosudio čist penal posle starta Hozea Fontea nad Johanom Gudmunsonom.

A, upravo je Gudmunson skrivio penal nad Semom Mekvinom u 65. minutu, minut pre nego što će centarfor "svetaca" Čarli Ostin pogoditi drugi gol na utakmici, a šesti u poslednjih šest mečeva, za nedostižnih 3:0.

Bio je to finiš furiozne serije Sautemptona, koju je Ostin otvorio golom za 1:0 u 52. minutu, nakon što je Tadić odlično izveo korner, a u "karambolu" koji je usledio pred statičnim Tomom Hitonom, Ostin se najbolje snašao i skoro pa "uneo" loptu u mrežu.

Kada je probijena psihološka barijera, Sautempton je počeo da naplaćuje bolju igru od starta, a posle kornera s druge strane i sjajnog voleja Nejtana Redomndsa, u 60. minutu, Hiton je već drugi put vadio loptu iz mreže.

Šest minuta kasnije, nakon što je Tadić pasom "izbacio" u prostor Mekvina (igrača koji je ušao neplanirano u 14. minutu umesto povređenog Meta Targeta), a ovaj oboren u sprintu, Hiton je i drugi put savladan za novi pozitivan rezultat Puelovog tima, koji je poslednji put poražen 20. avgusta i to golom Santija Kasorle u 94. minutu za 2:1 u korist Arsenala.

Računajući i današnju pobedu, Sautempton u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ima skor 5-2-0 i samo jedan primljen gol – i to ne iz igre!

Sve to bilo je dovoljno za osmo mesto sa 12 bodova, jednim manje od Mančester junajteda, koji će u ponedeljak gostovati Liverpulu.

Tabela: Mančester siti 19, Arsenal 19, Totenhem 18, Liverpul (-1) 16, Čelsi 16, Everton 15, Mančester junajted (-1) 13, Sautempton 12, Kristal Palas 11, Votford 11, Bornmaut 11, Vest Bromvič 10, Lester 8, Barnli 7, Vest Hem 7, Hal 7, Midlsbro 6, Stouk 6, Svonsi 4, Sanderlend 2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar