ИТА: ''Нула'' у Фиренци, Каљари ''похарао'' Меацу! Милан славио у Верони!

Фиорентина – Аталанта 0:0 у мечу осмог кола Серије А. "Неразури" су имали пенал, који нису успјели да искористе, а онда и вођство, али су гости шокирали домаће навијаче и задали нову главобољу тренеру Интера Франку де Буру. Комичан аутогол Самира Хандановића. 3 голчине и један комичан погодак, Милан трећи! На "Бентегодију" нова победа "росонера", уз два брза гола Куцке и Нијанга и онда комичан погодак Баке. Нијанг се сетио Монтолива...

Фудбал 17.10.2016 | 11:30
ИТА: ''Нула'' у Фиренци, Каљари ''похарао'' Меацу! Милан славио у Верони!
У премијерном мечу недељног програма осмог кола Серије А, меч у Фиренци, Фиорентина – Аталанта завршен је без постигнутих голова.

Домаћа екипа у посљедних двадесетак минута трудила се да дође до поготка, међутим нису успјели.

Тако Фиорентина након овог кола има девет бодова, док тим из Бергама има бод више.

За домаћу екипу ово је била четврта утакмица у низу на којој нису остварили побједу.

Репрезентативац БиХ Ервин Зукановић није био у саставу Аталанте због смртног случаја у породици.

"Неразури" су имали пенал, који нису успјели да искористе, а онда и вођство, али су гости шокирали домаће навијаче и задали нову главобољу тренеру Интера Франку де Буру. Комичан аутогол Самира Хандановића.

Колико несреће за Интер!

Послије Болоње и Палерма, које је "частио" бодом на свом "Ђузепе Меаци", до комплетног плијена стигао је Каљари.

"Неразури" су имали пенал, који нису успјели да искористе, а онда и вођство, али су гости шокирали домаће навијаче и задали нову главобољу тренеру Интера Франку де Буру.

ИНТЕР - КАЉАРИ 1:2 (0:0)

Прво полувријеме протекло је у доминацији домаћина, али лопта није хтјела у гол. Коначно су фудбалери Интера, након десетак минута игре у наставку, успјели да пробију одбрамбени бедем Каљарија. Лијепу акцију домаћих крунисао је Жоао Марио другим овосезонским голом.

Могао је Интер и раније повести. У 26. минуту Мауро Икарди шутирао је са "бијеле тачке", али је лопта отишла пола метра од лијеве стативе. Био је то његов трећи нереализовани једанаестерац у посљедња четири покушаја!

Послије водећег гола, спашавао је Самир Хандановић у неколико наврата "неразуре". Право је чудо шта гости нису успјели да претворе у погодак.

Ипак, спаса није било у 71. минуту. Лоше постављена одбрана домаћих није успјела да отклони опасност, па је Федерико Мелкјори вратио резултатску неизвјесност. 

Тај гол као да је потпуно разбио домаће и њихову игру. Осјетили су то фудбалери Каљарија и докусурили грогираног ривала. Словенски чувар мреже на голу домаћих, који је вадио кестење из ватре пар пута, сада је направио велики кикс и унио лопту у сопствену мрежу након убацивања Мелкјорија.

Овим поразом Интер је доспио на 11. позицију и за лидером Јувентусом већ заостаје 10 бодова.

На прагу Изненађења кола био је Кротоне, који је у гостима против Сасуола водио голом Дијега Фалћинелија након свега минут и 21 секунде, што је најбржи гол у текућој сезони.Ипак, домаћи су за само пар минута у наставку стигли до потпуног преокрета и госте оставили закуцане за дно табеле.

Лацио је дубоко у судијској надокнади времена голом Ћире Имобилеа с 11 метара стигао до бода на "Олимпику" против Болоње.

3 голчине и један комичан погодак, Милан трећи! На "Бентегодију" нова победа "росонера", уз два брза гола Куцке и Нијанга и онда комичан погодак Баке. Нијанг се сетио Монтолива...

Милан је трећи!

На месту где је у последње три сезоне играо стандардних 0:0, Милан је овог пута постигао три гола, освојио нова три бода и попео се на позицију број три после 8. кола Серије А.

Кјево - Милан 1:3 (0:1), у последњој утакмици кола.

Иако нису бриљирали, прелепим головима Јураја Куцке и Мбаје Нијанга "росонери" су стекли два гола предности, коју је потом "преполовио" бивши Миланиста, Валтер Бирса, али уместо потпуног повратка "летећих магараца" у меч - комична сцена.

Карлос Бака дуго је у 94. минуту вукао лопту, кренуо, па стао, па заобишао играча и, кад му је потпуно нестало и снаге, и решења, одлучио спољним делом стопала да постигне ефектан гол.

Да није било главе Дарија Даинелија, погодио би корнер заставицу, а овако му је успело:

КЈЕВО - МИЛАН 1:3 (0:1)!

Права успаванка виђена је у првом делу меча. Игра се углавном одвијала на средини терена, где је Милан имао посед лопте, Кјево боље прилике, али без оних правих, "стопостотних"...

...све до 44. минута, када је правим пројектилом Јурај Куцка казнио слабо постављену одбрану домаћих.

Само 40 секунди у наставку било је потребно Мбаје Нијангу да реши меч. Поново су слабо реаговали дефанзивци Кјева, изгубили лопту, Ђакомо Бонавентура упослио је корпулентног франуцског нападача који је још једним лепим голом дуплирао предност "росонера".

Нијанг је головима (3) и асистенцијама (2) учестововао у пет од последњих седам голова екипе.

Нијанг је гол прославио држећи дрес капитена Милана Рикарда Монтолива, који је доживио тешку повреду током репрезентативне паузе и дуела Италије и Шпаније, па му предстоји дужа пауза.

Имао је Милан још неколико прилика, пре свега Ђанлука Лападула, који је добру игру на средини терена пропустио да потврди и у противничкој трећини. Покушавали су још Нијанг и Сусо, али трећег гола није било.

Јесте, али на другој страни, у мрежи Ђанлуиђија Донаруме. И то какав! Прави пројектил упутио је Бирса из слободног ударца, али се није радовао.

Покушавао је тим из Вероне да дође до изједначења или бода у преосталих петнаестак минута. Били су бољи фудбалери Кјева, али изостала је реализација, па су гости стигли до тријумфа, којим су се по броју бодова изједначили са другопласираном Ромом.

Победу Милана потврдио је Бака дубоко у судијској надокнади. Сјајни Колумбијац у игру је ушао у 88. минуту, а свега шест минута касније, уз доста среће, постигао је седми овосезонски гол, којим се на челу листе стрелаца изједначио са Едином Џеком, двоструким стријелцем у победи Роме против Наполија.

Осмо коло Серије А у понедјељак затварају Палермо и Торино.

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Фиорентина - Аталанта 0:0

Ђенова - Емполи 0:0

Интер - Каљари 1:2 (0:0)
/Жоао Марио 56 - Мелкјори 71, Хандановић 85 аутогол/

Лацио - Болоња 1:1 (0:1)
/Имобиле 90+7 пен - Хеландер 10/

Сасуоло - Кротоне 2:1 (0:1)
/Сенси 83, Јемело 86 - Фалћинели 2/

Кјево - Милан 1:3 (0:1)
/Бирса 76 - Куцка 45, Нијанг 46, Бака 90+4/

Одиграно у суботу:

Наполи - Рома 1:3 (0:1)
/Кулибали 58 - Џеко 43, 54, Салах 85/

Пескара - Сампдорија 1:1 (1:1)
/Кампањаро 23 - Кампањаро 12 аутогол/

Јувентус - Удинезе 2:1 (1:1)
/Дибала 43, 51 пен - Јанкто 30/

У понедељак:

Палермо - Торино (20:45)

ТАБЕЛА: Јувентус 21, Рома 16, Милан 16, Наполи 14, Лацио 14, Кјево 13, Каљари 13, Ђенова (-1) 12, Сасуоло 12, Торино (-1) 11, Интер 11, Болоња 11, Аталанта 10, Фиорентина (-1) 9, Сампдорија 8, Пескара 7, Удинезе 7, Палермо (-1) 6, Емполи 5, Кротоне 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар