ITA: ''Nula'' u Firenci, Kaljari ''poharao'' Meacu! Milan slavio u Veroni!

Fiorentina – Atalanta 0:0 u meču osmog kola Serije A. "Nerazuri" su imali penal, koji nisu uspjeli da iskoriste, a onda i vođstvo, ali su gosti šokirali domaće navijače i zadali novu glavobolju treneru Intera Franku de Buru. Komičan autogol Samira Handanovića. 3 golčine i jedan komičan pogodak, Milan treći! Na "Bentegodiju" nova pobeda "rosonera", uz dva brza gola Kucke i Nijanga i onda komičan pogodak Bake. Nijang se setio Montoliva...

Fudbal 17.10.2016 | 11:30
ITA: ''Nula'' u Firenci, Kaljari ''poharao'' Meacu! Milan slavio u Veroni!
U premijernom meču nedeljnog programa osmog kola Serije A, meč u Firenci, Fiorentina – Atalanta završen je bez postignutih golova.

Domaća ekipa u posljednih dvadesetak minuta trudila se da dođe do pogotka, međutim nisu uspjeli.

Tako Fiorentina nakon ovog kola ima devet bodova, dok tim iz Bergama ima bod više.

Za domaću ekipu ovo je bila četvrta utakmica u nizu na kojoj nisu ostvarili pobjedu.

Reprezentativac BiH Ervin Zukanović nije bio u sastavu Atalante zbog smrtnog slučaja u porodici.

"Nerazuri" su imali penal, koji nisu uspjeli da iskoriste, a onda i vođstvo, ali su gosti šokirali domaće navijače i zadali novu glavobolju treneru Intera Franku de Buru. Komičan autogol Samira Handanovića.

Koliko nesreće za Inter!

Poslije Bolonje i Palerma, koje je "častio" bodom na svom "Đuzepe Meaci", do kompletnog plijena stigao je Kaljari.

"Nerazuri" su imali penal, koji nisu uspjeli da iskoriste, a onda i vođstvo, ali su gosti šokirali domaće navijače i zadali novu glavobolju treneru Intera Franku de Buru.

INTER - KALJARI 1:2 (0:0)

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćina, ali lopta nije htjela u gol. Konačno su fudbaleri Intera, nakon desetak minuta igre u nastavku, uspjeli da probiju odbrambeni bedem Kaljarija. Lijepu akciju domaćih krunisao je Žoao Mario drugim ovosezonskim golom.

Mogao je Inter i ranije povesti. U 26. minutu Mauro Ikardi šutirao je sa "bijele tačke", ali je lopta otišla pola metra od lijeve stative. Bio je to njegov treći nerealizovani jedanaesterac u posljednja četiri pokušaja!

Poslije vodećeg gola, spašavao je Samir Handanović u nekoliko navrata "nerazure". Pravo je čudo šta gosti nisu uspjeli da pretvore u pogodak.

Ipak, spasa nije bilo u 71. minutu. Loše postavljena odbrana domaćih nije uspjela da otkloni opasnost, pa je Federiko Melkjori vratio rezultatsku neizvjesnost. 

Taj gol kao da je potpuno razbio domaće i njihovu igru. Osjetili su to fudbaleri Kaljarija i dokusurili grogiranog rivala. Slovenski čuvar mreže na golu domaćih, koji je vadio kestenje iz vatre par puta, sada je napravio veliki kiks i unio loptu u sopstvenu mrežu nakon ubacivanja Melkjorija.

Ovim porazom Inter je dospio na 11. poziciju i za liderom Juventusom već zaostaje 10 bodova.

Na pragu Iznenađenja kola bio je Krotone, koji je u gostima protiv Sasuola vodio golom Dijega Falćinelija nakon svega minut i 21 sekunde, što je najbrži gol u tekućoj sezoni.Ipak, domaći su za samo par minuta u nastavku stigli do potpunog preokreta i goste ostavili zakucane za dno tabele.

Lacio je duboko u sudijskoj nadoknadi vremena golom Ćire Imobilea s 11 metara stigao do boda na "Olimpiku" protiv Bolonje.

3 golčine i jedan komičan pogodak, Milan treći! Na "Bentegodiju" nova pobeda "rosonera", uz dva brza gola Kucke i Nijanga i onda komičan pogodak Bake. Nijang se setio Montoliva...

Milan je treći!

Na mestu gde je u poslednje tri sezone igrao standardnih 0:0, Milan je ovog puta postigao tri gola, osvojio nova tri boda i popeo se na poziciju broj tri posle 8. kola Serije A.

Kjevo - Milan 1:3 (0:1), u poslednjoj utakmici kola.

Iako nisu briljirali, prelepim golovima Juraja Kucke i Mbaje Nijanga "rosoneri" su stekli dva gola prednosti, koju je potom "prepolovio" bivši Milanista, Valter Birsa, ali umesto potpunog povratka "letećih magaraca" u meč - komična scena.

Karlos Baka dugo je u 94. minutu vukao loptu, krenuo, pa stao, pa zaobišao igrača i, kad mu je potpuno nestalo i snage, i rešenja, odlučio spoljnim delom stopala da postigne efektan gol.

Da nije bilo glave Darija Dainelija, pogodio bi korner zastavicu, a ovako mu je uspelo:

KJEVO - MILAN 1:3 (0:1)!

Prava uspavanka viđena je u prvom delu meča. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, gde je Milan imao posed lopte, Kjevo bolje prilike, ali bez onih pravih, "stopostotnih"...

...sve do 44. minuta, kada je pravim projektilom Juraj Kucka kaznio slabo postavljenu odbranu domaćih.

Samo 40 sekundi u nastavku bilo je potrebno Mbaje Nijangu da reši meč. Ponovo su slabo reagovali defanzivci Kjeva, izgubili loptu, Đakomo Bonaventura uposlio je korpulentnog franucskog napadača koji je još jednim lepim golom duplirao prednost "rosonera".

Nijang je golovima (3) i asistencijama (2) učestovovao u pet od poslednjih sedam golova ekipe.

Nijang je gol proslavio držeći dres kapitena Milana Rikarda Montoliva, koji je doživio tešku povredu tokom reprezentativne pauze i duela Italije i Španije, pa mu predstoji duža pauza.

Imao je Milan još nekoliko prilika, pre svega Đanluka Lapadula, koji je dobru igru na sredini terena propustio da potvrdi i u protivničkoj trećini. Pokušavali su još Nijang i Suso, ali trećeg gola nije bilo.

Jeste, ali na drugoj strani, u mreži Đanluiđija Donarume. I to kakav! Pravi projektil uputio je Birsa iz slobodnog udarca, ali se nije radovao.

Pokušavao je tim iz Verone da dođe do izjednačenja ili boda u preostalih petnaestak minuta. Bili su bolji fudbaleri Kjeva, ali izostala je realizacija, pa su gosti stigli do trijumfa, kojim su se po broju bodova izjednačili sa drugoplasiranom Romom.

Pobedu Milana potvrdio je Baka duboko u sudijskoj nadoknadi. Sjajni Kolumbijac u igru je ušao u 88. minutu, a svega šest minuta kasnije, uz dosta sreće, postigao je sedmi ovosezonski gol, kojim se na čelu liste strelaca izjednačio sa Edinom Džekom, dvostrukim strijelcem u pobedi Rome protiv Napolija.

Osmo kolo Serije A u ponedjeljak zatvaraju Palermo i Torino.

SERIJA A - 8. KOLO:

Fiorentina - Atalanta 0:0

Đenova - Empoli 0:0

Inter - Kaljari 1:2 (0:0)
/Žoao Mario 56 - Melkjori 71, Handanović 85 autogol/

Lacio - Bolonja 1:1 (0:1)
/Imobile 90+7 pen - Helander 10/

Sasuolo - Krotone 2:1 (0:1)
/Sensi 83, Jemelo 86 - Falćineli 2/

Kjevo - Milan 1:3 (0:1)
/Birsa 76 - Kucka 45, Nijang 46, Baka 90+4/

Odigrano u subotu:

Napoli - Roma 1:3 (0:1)
/Kulibali 58 - Džeko 43, 54, Salah 85/

Peskara - Sampdorija 1:1 (1:1)
/Kampanjaro 23 - Kampanjaro 12 autogol/

Juventus - Udineze 2:1 (1:1)
/Dibala 43, 51 pen - Jankto 30/

U ponedeljak:

Palermo - Torino (20:45)

TABELA: Juventus 21, Roma 16, Milan 16, Napoli 14, Lacio 14, Kjevo 13, Kaljari 13, Đenova (-1) 12, Sasuolo 12, Torino (-1) 11, Inter 11, Bolonja 11, Atalanta 10, Fiorentina (-1) 9, Sampdorija 8, Peskara 7, Udineze 7, Palermo (-1) 6, Empoli 5, Krotone 1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar