Ухапшени осумњичени за убиство Лазаревића

Александар Булатовић (30) из Источног Сарајева и Саша Видовић (34) из Бијељине ухапшени су јуче у Сарајеву због сумње да су убили Мирослава Лазаревића (32) из Источног Новог Сарајева, сазнаје "Глас Српске".

Република Српска 17.10.2016 | 11:30
Ухапшени осумњичени за убиство Лазаревића
Осим Булатовића и Видовића, полиција је привела више лица који се доводе у везу са извршењем овог кривичног дјела.

Лазаревић је изрешетан хицима из аутоматске пушке јуче два часа иза поноћи док се возио у свом "голфу А7" у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву. Нападачи су након обрачуна побјегли са лица мјеста. Према непотврђеним информацијама, убице су у Лазаревића испалиле двадесетак метака, усљед чега је на мјесту остао мртав.

Недуго затим полиција у Сарајеву добила је дојаву да у насељу Храсно гори возило. По доласку на лице мјеста затекли су како ватра гута БМW X51. Расвјетљавајући овај случај, већ око 2.30 часова у улици Џемала Биједића ухапшен је Булатовић, док је недуго затим у улици Недима Филиповића слободе лишен и Видовић. У том тренутку полиција их је сумњичила за изазивање опште опасности. По гашењу пожара, на задњем сједишту пронађена је аутоматска пушка и резервни оквир са мецима.

Булатовић и Видовић са убиством Лазаревића повезани су након што је из ЦЈБ Источно Сарајево стигла дојава да се у том граду догодило убиство, те да се они доводе у везу са његовим извршењем. Послије саслушања у сарајевској полицији тандем је предат Кантоналном тужилаштву Сарајево, а потом службеницима ЦЈБ Источно Сарајево. Они су спроведени у просторије Министарства унутрашњих послова РС у Бањалуци. На даље поступање они ће бити предати Управи за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

Шта је мотив убиства са сигурношћу нико није могао да каже. Према причама које су се могле чути у Источном Новом Сарајеву, ријеч је о обрачуну унутар криминалног миљеа.

Лазаревић је од раније познат по кривичним дјелима. Он је 2009. године због изнуде осуђен на три мјесеца затвора и казну од 5.000 КМ јер је као члан ауто-мафије од Вилима Карловића изнудио 2.000 евра за поврат аутомобила "мерцедес", власништво Министарства одбране БиХ, који је украден у Сарајеву. Члан исте криминалне групе био је и његов покојни брат Саво Лазаревић, а обојица су синови бизнисмена Стјепана - Браце Лазаревића који је рањен у марту 2006. године док је, у ресторану "Рибњак" у насељу Топлик, сједио са Ратомиром - Ратом Спаићем (49), који је тада ликвидиран.

Видовић

Саша Видовић одраније је познат чуварима реда у БиХ, али и у Србији. Он је 2009. године рањен у Новом Саду након што га је са још једним лицем полицајац ухватио у крађи "аудија А6".

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

17.10.2016 11:21

Ниција није до зоре сјала нек сад украде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

17.10.2016 13:22

Таквим и јесте мјето у затвору

Name

Судија

17.10.2016 14:09

Полако колега ... ја се питам .

Name

Еуспахио

20.11.2016 07:07

Ста це смецар навикао на робији. . .леват одмах пао,сад це добит 25година хахаха избрисаше га као гумицом

ОДГОВОРИТЕ