Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Lazarevića

Aleksandar Bulatović (30) iz Istočnog Sarajeva i Saša Vidović (34) iz Bijeljine uhapšeni su juče u Sarajevu zbog sumnje da su ubili Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva, saznaje "Glas Srpske".

Republika Srpska 17.10.2016 | 11:30
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Lazarevića
Osim Bulatovića i Vidovića, policija je privela više lica koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Lazarević je izrešetan hicima iz automatske puške juče dva časa iza ponoći dok se vozio u svom "golfu A7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Napadači su nakon obračuna pobjegli sa lica mjesta. Prema nepotvrđenim informacijama, ubice su u Lazarevića ispalile dvadesetak metaka, usljed čega je na mjestu ostao mrtav.

Nedugo zatim policija u Sarajevu dobila je dojavu da u naselju Hrasno gori vozilo. Po dolasku na lice mjesta zatekli su kako vatra guta BMW X51. Rasvjetljavajući ovaj slučaj, već oko 2.30 časova u ulici Džemala Bijedića uhapšen je Bulatović, dok je nedugo zatim u ulici Nedima Filipovića slobode lišen i Vidović. U tom trenutku policija ih je sumnjičila za izazivanje opšte opasnosti. Po gašenju požara, na zadnjem sjedištu pronađena je automatska puška i rezervni okvir sa mecima.

Bulatović i Vidović sa ubistvom Lazarevića povezani su nakon što je iz CJB Istočno Sarajevo stigla dojava da se u tom gradu dogodilo ubistvo, te da se oni dovode u vezu sa njegovim izvršenjem. Poslije saslušanja u sarajevskoj policiji tandem je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, a potom službenicima CJB Istočno Sarajevo. Oni su sprovedeni u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjaluci. Na dalje postupanje oni će biti predati Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Šta je motiv ubistva sa sigurnošću niko nije mogao da kaže. Prema pričama koje su se mogle čuti u Istočnom Novom Sarajevu, riječ je o obračunu unutar kriminalnog miljea.

Lazarević je od ranije poznat po krivičnim djelima. On je 2009. godine zbog iznude osuđen na tri mjeseca zatvora i kaznu od 5.000 KM jer je kao član auto-mafije od Vilima Karlovića iznudio 2.000 evra za povrat automobila "mercedes", vlasništvo Ministarstva odbrane BiH, koji je ukraden u Sarajevu. Član iste kriminalne grupe bio je i njegov pokojni brat Savo Lazarević, a obojica su sinovi biznismena Stjepana - Brace Lazarevića koji je ranjen u martu 2006. godine dok je, u restoranu "Ribnjak" u naselju Toplik, sjedio sa Ratomirom - Ratom Spaićem (49), koji je tada likvidiran.

Vidović

Saša Vidović odranije je poznat čuvarima reda u BiH, ali i u Srbiji. On je 2009. godine ranjen u Novom Sadu nakon što ga je sa još jednim licem policajac uhvatio u krađi "audija A6".

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xx

17.10.2016 11:21

Nicija nije do zore sjala nek sad ukrade

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

17.10.2016 13:22

Takvim i jeste mjeto u zatvoru

Name

Sudija

17.10.2016 14:09

Polako kolega ... ja se pitam .

Name

Euspahio

20.11.2016 07:07

Sta ce smecar navikao na robiji. . .levat odmah pao,sad ce dobit 25godina hahaha izbrisaše ga kao gumicom

ODGOVORITE