"Захлађење" са САД почело Југославијом

Погоршање односа на релацији Москва-Вашингтон није проузроковано конфликтом у Сирији, већ је све почело још распадом Југославије.

Свијет 17.10.2016 | 08:00
"Захлађење" са САД почело Југославијом
То је изјавио руски предсједник Владимир Путин.

Упитан да ли су се односи између Русије и САД погоршали због Сирије, Путин је на конференцији за новинаре завршног дана самита БРИКС-а у Индији, одговорио: "Гријешите, сјетите се шта се догодило у Југославији - одатле је све почело".

"Ја тада нисам ни био предсједник. Међутим, јесам ли ја окренуо авион над Атлантиком? То је био Јевгениј Примаков", рекао је руски лидер, а преноси Спутњик.

"Узгред, Борис Јељцин је био посебан. Када је заузео прилично чврст став о питању Југославије, одмах су сви почели да се присјећају како је волио да попије. Тако је започета дискредитација. Ето, одатле је све почело", истакао је Путин.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

југославија

17.10.2016 06:48

Путине свака цаст на твојој правој и тацнок изјави.Сто година ти зивио и увијек Био предсједник Русије.Ти ду прави цовјек за свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

17.10.2016 06:59

Мој Путине, да су народи и народности СФРЈ сви искрено хтјели да је сачувају, не би је растурили нити САД и Русија заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддр

17.10.2016 07:45

1000&ПОСТО ЦОВЈЕК У ПРАВУ,АМЕРИ СУ ТАКВИ ДПБРИ СТЕ ДОК ИМ СЕ НЕ СУПРОСТАВИТЕ а кад СЕ СУПРОСТАВИТЕ било цим онда вас оптузе ,монтирају процес и против вас су.

ОДГОВОРИТЕ