"Zahlađenje" sa SAD počelo Jugoslavijom

Pogoršanje odnosa na relaciji Moskva-Vašington nije prouzrokovano konfliktom u Siriji, već je sve počelo još raspadom Jugoslavije.

Svijet 17.10.2016 | 08:00
"Zahlađenje" sa SAD počelo Jugoslavijom
To je izjavio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Upitan da li su se odnosi između Rusije i SAD pogoršali zbog Sirije, Putin je na konferenciji za novinare završnog dana samita BRIKS-a u Indiji, odgovorio: "Griješite, sjetite se šta se dogodilo u Jugoslaviji - odatle je sve počelo".

"Ja tada nisam ni bio predsjednik. Međutim, jesam li ja okrenuo avion nad Atlantikom? To je bio Jevgenij Primakov", rekao je ruski lider, a prenosi Sputnjik.

"Uzgred, Boris Jeljcin je bio poseban. Kada je zauzeo prilično čvrst stav o pitanju Jugoslavije, odmah su svi počeli da se prisjećaju kako je volio da popije. Tako je započeta diskreditacija. Eto, odatle je sve počelo", istakao je Putin.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

jugoslavija

17.10.2016 06:48

Putine svaka cast na tvojoj pravoj i tacnok izjavi.Sto godina ti zivio i uvijek Bio predsjednik Rusije.Ti du pravi covjek za svoj narod.

ODGOVORITE
Name

Realista

17.10.2016 06:59

Moj Putine, da su narodi i narodnosti SFRJ svi iskreno htjeli da je sačuvaju, ne bi je rasturili niti SAD i Rusija zajedno!

ODGOVORITE
Name

Ddr

17.10.2016 07:45

1000&POSTO COVJEK U PRAVU,AMERI SU TAKVI DPBRI STE DOK IM SE NE SUPROSTAVITE a kad SE SUPROSTAVITE bilo cim onda vas optuze ,montiraju proces i protiv vas su.

ODGOVORITE