Комбинација која уништава каријеру...

Тврдња да је републикански предсједнички кандидат Доналд Трумп сексуално злостављао неколико жена на насловницама су свјетских медија, али то није ништа ново у свијету гдје се секс и политика често преплићу.

Свијет 16.10.2016 | 16:47
Комбинација која уништава каријеру...
Доминик Страус-Кан

Извршни директор ММФ-а Доминик Страус-Кан, у то вријеме највећи фаворит у француском предсједничким изборима, ухапшен је у мају 2011. године у Њујорку након што је оптужен да покушава да силује хотелску собарицу.

Случај је ријешен договором у грађанском одијелу, или  Страус-Кан афере трошкова рада у ММФ-у и уништио му сваку наду да постане предсједник.

Страус-Кан је оизгубио образ и на суђењу прошле године у Француској, оптужен за подвођење и умијешаност у проституцију.

Иако је признао учешће у сексуалним аферама, суд је прихватио да Страус-Кан није могао знати да су те жене су проститутке и ослободио га. Али  његове предаторске сексуалне навике неповратно уништиле углед.

Силвио Берлускони

Силвио Берлускони деценијама је уживао у статусу сликовитог италијанског премијера, медијског тајкуна и власника АЦ Милана. Његове сексуалне "бунга бунга" партије биле су јавна тајна.

У проблеме са законом дошао је након што је откривено да је једна од странака која је учествовала у сексуалним аферама, плесачица Карима Ел Махруг, позната као "Руби, крадљивица срца", била малољетна и да јој је Берлускони платио за услуге.

У јуну 2013. године је осуђен на седам година затвора због плаћања секса с малољетном проститутком и злоупотребу положаја, јер је претходно Руби покушао да извуче из затвора, у који је доспјела због крађе.

Берлускони се жалио и на другом степену је пуштен на слободу.

Бил Клинтон

Амерички предсједник Бил Клинтон је први негирао да је имао аферу са приправницом у Бијелој кући, Моника Левински, али је касније потиснут низом доказа признао "неприличан односа". Због скандала, али и за лагање пред истражним органима, а не због невјере, покренут је процес.

Представнички дом Конгреса гласао је за опозив, али Клинтона је спасио Сенат.

Доналд Трумп је прошле седмице у јавности довео три жене које тврде да их је Клинтон током своје политичке каријере напао. Ове оптужбе нису нове, Клинтона прате деценијама, али ништа није доказано, нити је због њих покренут било какав поступак.

Моше Кацав

Израелски предсједник Моше Кацав осуђен је 2011. на седам година затвора због силовања, сексуалног злостављање и ометања правде.

У скандалу који је потресао Израел, Кацав је осуђен за силовање двије држављанке, док је он био министар туризма деведесетих.

Кацав, који је био предсједник Израела од 2000. до присилне оставке 2007. године, и даље тврди да је невин. Раније ове године, одбијен је његов захтјев да буде пуштен на условну слободу.

Јакоб Зума

Јужноафрички предсједник Јакоб Зума, изабран 2009. године, осуђен је за силовање прије него што је преузео дужност.

На суђењу 2006. године тврдио је да сексуални односи са 31-годишњи пријатељем породице били обострано добровољни и ослобођен је оптужбе.

Зума је тада био предсједник Националног вијећа за борбу против АИДС-а и изазвао невјерицу изјавом да се након секса без заштите истуширао и тако избјегао могуће заразе ХИВ-ом. Због тога је и до данас повремено предмет подсмијеха у новинским карикатурама.

(Агенција)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игре без граница

16.10.2016 15:13

Ма дај ко да им висе верује.У политицким играма где се смењују,министри,директори предузеца и банака,генерали неких армија и цак председници дрзава, најбоље пролазе оптузбе за силовање. Сто старије то боље, старе десетинама година где цовек нема сансе да несто доказе супротно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

16.10.2016 23:37

То су слике морално пропалиг друства. Ста ме брига ко са киме спава. Имају секс добровољно и послије свој сексуалну зивот преставе као силовање и то замислите по неколико пута, као да су такве зене биле немоцне дјевојцице.