Kombinacija koja uništava karijeru...

Tvrdnja da je republikanski predsjednički kandidat Donald Trump seksualno zlostavljao nekoliko žena na naslovnicama su svjetskih medija, ali to nije ništa novo u svijetu gdje se seks i politika često prepliću.

Svijet 16.10.2016 | 16:47
Kombinacija koja uništava karijeru...
Dominik Straus-Kan

Izvršni direktor MMF-a Dominik Straus-Kan, u to vrijeme najveći favorit u francuskom predsjedničkim izborima, uhapšen je u maju 2011. godine u Njujorku nakon što je optužen da pokušava da siluje hotelsku sobaricu.

Slučaj je riješen dogovorom u građanskom odijelu, ili  Straus-Kan afere troškova rada u MMF-u i uništio mu svaku nadu da postane predsjednik.

Straus-Kan je oizgubio obraz i na suđenju prošle godine u Francuskoj, optužen za podvođenje i umiješanost u prostituciju.

Iako je priznao učešće u seksualnim aferama, sud je prihvatio da Straus-Kan nije mogao znati da su te žene su prostitutke i oslobodio ga. Ali  njegove predatorske seksualne navike nepovratno uništile ugled.

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni decenijama je uživao u statusu slikovitog italijanskog premijera, medijskog tajkuna i vlasnika AC Milana. Njegove seksualne "bunga bunga" partije bile su javna tajna.

U probleme sa zakonom došao je nakon što je otkriveno da je jedna od stranaka koja je učestvovala u seksualnim aferama, plesačica Karima El Mahrug, poznata kao "Rubi, kradljivica srca", bila maloljetna i da joj je Berluskoni platio za usluge.

U junu 2013. godine je osuđen na sedam godina zatvora zbog plaćanja seksa s maloljetnom prostitutkom i zloupotrebu položaja, jer je prethodno Rubi pokušao da izvuče iz zatvora, u koji je dospjela zbog krađe.

Berluskoni se žalio i na drugom stepenu je pušten na slobodu.

Bil Klinton

Američki predsjednik Bil Klinton je prvi negirao da je imao aferu sa pripravnicom u Bijeloj kući, Monika Levinski, ali je kasnije potisnut nizom dokaza priznao "nepriličan odnosa". Zbog skandala, ali i za laganje pred istražnim organima, a ne zbog nevjere, pokrenut je proces.

Predstavnički dom Kongresa glasao je za opoziv, ali Klintona je spasio Senat.

Donald Trump je prošle sedmice u javnosti doveo tri žene koje tvrde da ih je Klinton tokom svoje političke karijere napao. Ove optužbe nisu nove, Klintona prate decenijama, ali ništa nije dokazano, niti je zbog njih pokrenut bilo kakav postupak.

Moše Kacav

Izraelski predsjednik Moše Kacav osuđen je 2011. na sedam godina zatvora zbog silovanja, seksualnog zlostavljanje i ometanja pravde.

U skandalu koji je potresao Izrael, Kacav je osuđen za silovanje dvije državljanke, dok je on bio ministar turizma devedesetih.

Kacav, koji je bio predsjednik Izraela od 2000. do prisilne ostavke 2007. godine, i dalje tvrdi da je nevin. Ranije ove godine, odbijen je njegov zahtjev da bude pušten na uslovnu slobodu.

Jakob Zuma

Južnoafrički predsjednik Jakob Zuma, izabran 2009. godine, osuđen je za silovanje prije nego što je preuzeo dužnost.

Na suđenju 2006. godine tvrdio je da seksualni odnosi sa 31-godišnji prijateljem porodice bili obostrano dobrovoljni i oslobođen je optužbe.

Zuma je tada bio predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv AIDS-a i izazvao nevjericu izjavom da se nakon seksa bez zaštite istuširao i tako izbjegao moguće zaraze HIV-om. Zbog toga je i do danas povremeno predmet podsmijeha u novinskim karikaturama.

(Agencija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igre bez granica

16.10.2016 15:13

Ma daj ko da im vise veruje.U politickim igrama gde se smenjuju,ministri,direktori preduzeca i banaka,generali nekih armija i cak predsednici drzava, najbolje prolaze optuzbe za silovanje. Sto starije to bolje, stare desetinama godina gde covek nema sanse da nesto dokaze suprotno.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

16.10.2016 23:37

To su slike moralno propalig drustva. Sta me briga ko sa kime spava. Imaju seks dobrovoljno i poslije svoj seksualnu zivot prestave kao silovanje i to zamislite po nekoliko puta, kao da su takve zene bile nemocne djevojcice.