Путин Вашингтону: Ми не тражимо сукоб

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не тражи сукоб са САД и не покушава да утиче на предстојеће америчке предсједничке изборе.

Свијет 16.10.2016 | 15:15
Путин Вашингтону: Ми не тражимо сукоб
Путин је завршног дана дводневног самита лидера држава БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) у индијској савезној држави Гоа казао да ће радити са било којим лидером САД који је вољан да ради заједно са Русијом, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је предсједник Русије рекао да се нада да ће САД и њихови савезници урадити све што могу како би се избјегле цивилне жртве у бомабрдовању ирачког града Мосула, који контролише Исламска држава.

Портпарол Кремља Дмитри Песков раније данас је изјавио да америчка агресивност расте зједно са пријетњама да ће ненајављено извести сајбер напад на Москву и цијелу Русију, што је по њему без преседана и додао да ће Русија предузети мјере предострожношти.

Песков је за Риа новости рекао и да је "америчка непредвидивост постала опасна по цијели свијет", преноси РТ.

"Наравно, обзиром на њихову агресивност и непредвидивост, морамо да предузмемо одређене мјере како би заштитили своје интересе" рекао је Песков.

Државни секретар САД Џо Бајден изјавио је у петак да је Вашингтон спреман да одговори на наводни сајбер напад Русије и, како је рекао, "њихово мијешање у предизборне кампање за америчке предсједничке изборе".

РТ се позива на гостовање Бајдена у емицији на НБЦ-у у којој је, на питање новинара "зашто САД још није послала поруку Путину" одговорио да "шаље поруку" као и да "има снаге за то".

Бајден је у наставку емисије изјавио и да ће руски предсједник Владимир Путин "препознати поруку".

"Порука Путину ће бити послата када нама то буде одговарало и под околностима у којима ће имати највећи утицај", рекао је амерички потпредсједник.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар