Putin Vašingtonu: Mi ne tražimo sukob

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ne traži sukob sa SAD i ne pokušava da utiče na predstojeće američke predsjedničke izbore.

Svijet 16.10.2016 | 15:15
Putin Vašingtonu: Mi ne tražimo sukob
Putin je završnog dana dvodnevnog samita lidera država BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) u indijskoj saveznoj državi Goa kazao da će raditi sa bilo kojim liderom SAD koji je voljan da radi zajedno sa Rusijom, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je predsjednik Rusije rekao da se nada da će SAD i njihovi saveznici uraditi sve što mogu kako bi se izbjegle civilne žrtve u bomabrdovanju iračkog grada Mosula, koji kontroliše Islamska država.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov ranije danas je izjavio da američka agresivnost raste zjedno sa prijetnjama da će nenajavljeno izvesti sajber napad na Moskvu i cijelu Rusiju, što je po njemu bez presedana i dodao da će Rusija preduzeti mjere predostrožnošti.

Peskov je za Ria novosti rekao i da je "američka nepredvidivost postala opasna po cijeli svijet", prenosi RT.

"Naravno, obzirom na njihovu agresivnost i nepredvidivost, moramo da preduzmemo određene mjere kako bi zaštitili svoje interese" rekao je Peskov.

Državni sekretar SAD Džo Bajden izjavio je u petak da je Vašington spreman da odgovori na navodni sajber napad Rusije i, kako je rekao, "njihovo miješanje u predizborne kampanje za američke predsjedničke izbore".

RT se poziva na gostovanje Bajdena u emiciji na NBC-u u kojoj je, na pitanje novinara "zašto SAD još nije poslala poruku Putinu" odgovorio da "šalje poruku" kao i da "ima snage za to".

Bajden je u nastavku emisije izjavio i da će ruski predsjednik Vladimir Putin "prepoznati poruku".

"Poruka Putinu će biti poslata kada nama to bude odgovaralo i pod okolnostima u kojima će imati najveći uticaj", rekao je američki potpredsjednik.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar