Салета Мутавог су чекали на три локације!

Убице у четвртак увече чекале Александра Станковића на три места, а резервна опција била је напад на сплав на којем је Мутави заказао прославу момачке вечери за 250 људи.

Србија 15.10.2016 | 17:15
Салета Мутавог су чекали на три локације!
Професионалне убице из Црне Горе и чланови једног од највећих нарко-кланова на Балкану имали су до детаља разређен план атентата наАлександра Станковића (30), Салета Мутавог, вођу навијача Партизана, који је у четвртак у Београду изрешетан са 60 метака.

Како Курир сазнаје, једна од опција била је и напад на сплав на којем је Мутави заказао своје момачко вече са 250 званица!

После сачекуше код Централног затвора у Београду и убиства Станковића, полиција је ухапсила Д. М. (40), који се не сумњичи да је пуцао на вођу навијача, већ да је учествовао као саучесник у организацији ове ликвидације. Д. М. је, како сазнајемо, један од вођа међународне криминалне групе Пинк Пантери и пријатељ Ивана Адровца, који се доводи у везу с покушајем атентата на Милана Бека.

Потпис професионалаца

Александар Станковић изрешетан је у четвртак око 21 сат у Бачванској улици, док је Милорад Ђурић, радник обезбеђења Централног затвора који је био у његовом друштву, тешко рањен и лекари се боре за његов живот.

- Убиство Станковића урађено је професионално и било је пажљиво припремљено. Из БМW, који је касније нађен запаљен, из аутоматског оружја испаљено је око 60 метака у тренутку кад је Сале Мутави изашао из теретане, а убице су брзо побегле с лица места - открива извор Курира упућен у истрагу и подсећа да је Станковић требало да се ожени за 10 дана:

- Истрага је дошла до информација да су убице Станковића данима пратиле, као и да су му у четвртак увече заседе биле постављене на чак три локације! Резервни план био је да ликвидација буде обављена на прослави његове момачке вечери на једном познатом сплаву у Београду. Александар је овог викенда заказао весеље за више од 250 званица и убице су планирале да упадну на сплав и да га убију, рачунајући да тада нико не би очекивао напад. Станковић није имао никакве шансе да преживи. Напад су очигледно извели професионалци јер, и поред толико испаљених метака, нико од пролазника није погођен - прича саговорник.

Наручиоци из Црне Горе

Он објашњава да се претпоставља да је ликвидација наручена из Црне Горе, а као мотив напада помиње се недавни сукоб Станковића с једним од најјачих нарко-кланова у региону, с којим је наводно одбио да сарађује у пословима око трговине дрогом.

- Клан с којим се сукобио недавно, према информацијама које се још увек проверавају, пре неколико дана је у Србију пребацио већу количину оружја и двадесетак телефона, такозваних специјала, у Србију. То сведочи о чињеници да је убиство Салета Мутавог било пажљиво припремано. Такође су били обезбеђени возила и остала опрема и подршка потребна за овакву врсту „операција“ - додаје он.

Д. М. пријатељ Адровца

Ухапшени Д. М. иначе је сувласник једне теретане у Београду. Његово име доспело је у јавност након хапшења 2003. године у Француској. Вођа Пантера у руке полиције пао је дан после пљачке златаре у чувеном француском скијалишту Куршевел. Француски суд га је осудио на 15 година затвора, али је он успео да побегне из зграде француског суда. Убрзо је поново ухапшен, али је опет побегао из затвора. 

Име Д. М. помињало се и након хапшења Ивана Адровца у Швајцарској јер је он, наводно, један од његових пријатеља и сарадника. После хапшења Адровца већина сарадника побегла је из земље, али је Д. М. остао у Србији јер је за њим расписана потерница.

Ко је Мутави

„СЛУЧАЈ ВАЗУРА“

Мутави је у прошлости био навијач Црвене звезде, а 2013. правоснажно је осуђен на пет година робије због трговине дрогом у београдском насељу Медаковић и нелегалног поседовања оружја.У међувремену је постао навијач Партизана и вођа групе Јањичари. Јавности је постао познат после напада на директора Партизана Милоша Вазуру. Станковић се налазио у друштву Вељка Беливука Веље и Дарка Ристића Меде. Станковића тужилаштво није оптужило за напад иако се на снимцима види да насрће на жртве, али не и да их удара.

Чињенице
РАТ ШКАЉАРСКОГ И КАВАЧКОГ КЛАНА

10. октобар 2016 - Радомир Ðуричковић (41) убијен је хицима из аутомобила на Цетињу. Убијени Ðуричковић је био кум Цетињанина Горана Радомана, који је фебруара 2015. убијен у Београду

5. септембар 2016 - Горан Бискуповић (28) и Милош Бошњак (25) убијени су у бомбашком нападу код Котора, сумња се да је Бискуповић био близак „шкаљарском клану“

26. јун 2016 - Слободан Кашћелан (53) из Котора и Владимир Вучковић (40) из Херцег Новог рањени су у Новом Саду. Кашћелан је наводно један од вођа „кавачког клана“

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бивши

15.10.2016 16:07

Србији сад треба један Елиот Нес мада сумњам да се ово може ресити.Превисе је мафије,мало посла,власт у све уплетена,лаз и превара основа живљења. Ова власт шири само демагогију,министар дјецациц полу школован без икаквог искуства,врхови полиције у све умрезени па не знам које је овде решење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ојха патриЈоте

15.10.2016 17:36

Овога су баш изхеклали са 60 метака.

ОДГОВОРИТЕ