Saleta Mutavog su čekali na tri lokacije!

Ubice u četvrtak uveče čekale Aleksandra Stankovića na tri mesta, a rezervna opcija bila je napad na splav na kojem je Mutavi zakazao proslavu momačke večeri za 250 ljudi.

Srbija 15.10.2016 | 17:15
Saleta Mutavog su čekali na tri lokacije!
Profesionalne ubice iz Crne Gore i članovi jednog od najvećih narko-klanova na Balkanu imali su do detalja razređen plan atentata naAleksandra Stankovića (30), Saleta Mutavog, vođu navijača Partizana, koji je u četvrtak u Beogradu izrešetan sa 60 metaka.

Kako Kurir saznaje, jedna od opcija bila je i napad na splav na kojem je Mutavi zakazao svoje momačko veče sa 250 zvanica!

Posle sačekuše kod Centralnog zatvora u Beogradu i ubistva Stankovića, policija je uhapsila D. M. (40), koji se ne sumnjiči da je pucao na vođu navijača, već da je učestvovao kao saučesnik u organizaciji ove likvidacije. D. M. je, kako saznajemo, jedan od vođa međunarodne kriminalne grupe Pink Panteri i prijatelj Ivana Adrovca, koji se dovodi u vezu s pokušajem atentata na Milana Beka.

Potpis profesionalaca

Aleksandar Stanković izrešetan je u četvrtak oko 21 sat u Bačvanskoj ulici, dok je Milorad Đurić, radnik obezbeđenja Centralnog zatvora koji je bio u njegovom društvu, teško ranjen i lekari se bore za njegov život.

- Ubistvo Stankovića urađeno je profesionalno i bilo je pažljivo pripremljeno. Iz BMW, koji je kasnije nađen zapaljen, iz automatskog oružja ispaljeno je oko 60 metaka u trenutku kad je Sale Mutavi izašao iz teretane, a ubice su brzo pobegle s lica mesta - otkriva izvor Kurira upućen u istragu i podseća da je Stanković trebalo da se oženi za 10 dana:

- Istraga je došla do informacija da su ubice Stankovića danima pratile, kao i da su mu u četvrtak uveče zasede bile postavljene na čak tri lokacije! Rezervni plan bio je da likvidacija bude obavljena na proslavi njegove momačke večeri na jednom poznatom splavu u Beogradu. Aleksandar je ovog vikenda zakazao veselje za više od 250 zvanica i ubice su planirale da upadnu na splav i da ga ubiju, računajući da tada niko ne bi očekivao napad. Stanković nije imao nikakve šanse da preživi. Napad su očigledno izveli profesionalci jer, i pored toliko ispaljenih metaka, niko od prolaznika nije pogođen - priča sagovornik.

Naručioci iz Crne Gore

On objašnjava da se pretpostavlja da je likvidacija naručena iz Crne Gore, a kao motiv napada pominje se nedavni sukob Stankovića s jednim od najjačih narko-klanova u regionu, s kojim je navodno odbio da sarađuje u poslovima oko trgovine drogom.

- Klan s kojim se sukobio nedavno, prema informacijama koje se još uvek proveravaju, pre nekoliko dana je u Srbiju prebacio veću količinu oružja i dvadesetak telefona, takozvanih specijala, u Srbiju. To svedoči o činjenici da je ubistvo Saleta Mutavog bilo pažljivo pripremano. Takođe su bili obezbeđeni vozila i ostala oprema i podrška potrebna za ovakvu vrstu „operacija“ - dodaje on.

D. M. prijatelj Adrovca

Uhapšeni D. M. inače je suvlasnik jedne teretane u Beogradu. Njegovo ime dospelo je u javnost nakon hapšenja 2003. godine u Francuskoj. Vođa Pantera u ruke policije pao je dan posle pljačke zlatare u čuvenom francuskom skijalištu Kurševel. Francuski sud ga je osudio na 15 godina zatvora, ali je on uspeo da pobegne iz zgrade francuskog suda. Ubrzo je ponovo uhapšen, ali je opet pobegao iz zatvora. 

Ime D. M. pominjalo se i nakon hapšenja Ivana Adrovca u Švajcarskoj jer je on, navodno, jedan od njegovih prijatelja i saradnika. Posle hapšenja Adrovca većina saradnika pobegla je iz zemlje, ali je D. M. ostao u Srbiji jer je za njim raspisana poternica.

Ko je Mutavi

„SLUČAJ VAZURA“

Mutavi je u prošlosti bio navijač Crvene zvezde, a 2013. pravosnažno je osuđen na pet godina robije zbog trgovine drogom u beogradskom naselju Medaković i nelegalnog posedovanja oružja.U međuvremenu je postao navijač Partizana i vođa grupe Janjičari. Javnosti je postao poznat posle napada na direktora Partizana Miloša Vazuru. Stanković se nalazio u društvu Veljka Belivuka Velje i Darka Ristića Mede. Stankovića tužilaštvo nije optužilo za napad iako se na snimcima vidi da nasrće na žrtve, ali ne i da ih udara.

Činjenice
RAT ŠKALJARSKOG I KAVAČKOG KLANA

10. oktobar 2016 - Radomir Ðuričković (41) ubijen je hicima iz automobila na Cetinju. Ubijeni Ðuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je februara 2015. ubijen u Beogradu

5. septembar 2016 - Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (25) ubijeni su u bombaškom napadu kod Kotora, sumnja se da je Biskupović bio blizak „škaljarskom klanu“

26. jun 2016 - Slobodan Kašćelan (53) iz Kotora i Vladimir Vučković (40) iz Herceg Novog ranjeni su u Novom Sadu. Kašćelan je navodno jedan od vođa „kavačkog klana“

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bivši

15.10.2016 18:07

Srbiji sad treba jedan Eliot Nes mada sumnjam da se ovo može resiti.Previse je mafije,malo posla,vlast u sve upletena,laz i prevara osnova življenja. Ova vlast širi samo demagogiju,ministar djecacic polu školovan bez ikakvog iskustva,vrhovi policije u sve umrezeni pa ne znam koje je ovde rešenje.

ODGOVORITE
Name

Ојха патриЈоте

15.10.2016 19:36

Овога су баш изхеклали са 60 метака.

ODGOVORITE