Градоначелник Мићић на конференцији у Скопљу

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је у својству првог потпредсједника Мреже асоцијација локалних управа Југоисточне Европе учествовао на конференцији Коминтета официра за везу у оквиру ове организације, одржаном у Скопљу 13. и 14. октобра.

Регион 15.10.2016 | 13:30
Градоначелник Мићић на конференцији у Скопљу
На дневном реду састанка су била финансијска питања и стратешки план рада НАЛАС-а до 2022. године, као и ажурирање апликација за пројекте које финансира Европска Унија и пројекти који се односе са на јачање људских капацитета у локалним управама.

НАЛАС окупља 16 асоцијација локалних управа које окупљају око 9.000 градова и општина из десет земаља Југоисточне Европе у којима живи око 80 милиона становника.

Организација је основана 2001. године као неформални форум, а од 2005. је званична организација која промовише процес децентрализације, с обзиром на то да се локални ниво власти показао као један од кључних у процесу транзиције и стабилизације у региону.

Такође, НАЛАС је покретач регионалних иницијатива и помаже асоцијацијама локалних власти како би успјешније водили дијалог са централним владама.

На челу организације су предсједник и три потпредсједника, који се по принципу ротације, једном годишње мијењају на мјесту предсједника.

Градска управа Бијељине