Gradonačelnik Mićić na konferenciji u Skoplju

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je u svojstvu prvog potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih uprava Jugoistočne Evrope učestvovao na konferenciji Kominteta oficira za vezu u okviru ove organizacije, održanom u Skoplju 13. i 14. oktobra.

Region 15.10.2016 | 13:30
Gradonačelnik Mićić na konferenciji u Skoplju
Na dnevnom redu sastanka su bila finansijska pitanja i strateški plan rada NALAS-a do 2022. godine, kao i ažuriranje aplikacija za projekte koje finansira Evropska Unija i projekti koji se odnose sa na jačanje ljudskih kapaciteta u lokalnim upravama.

NALAS okuplja 16 asocijacija lokalnih uprava koje okupljaju oko 9.000 gradova i opština iz deset zemalja Jugoistočne Evrope u kojima živi oko 80 miliona stanovnika.

Organizacija je osnovana 2001. godine kao neformalni forum, a od 2005. je zvanična organizacija koja promoviše proces decentralizacije, s obzirom na to da se lokalni nivo vlasti pokazao kao jedan od ključnih u procesu tranzicije i stabilizacije u regionu.

Takođe, NALAS je pokretač regionalnih inicijativa i pomaže asocijacijama lokalnih vlasti kako bi uspješnije vodili dijalog sa centralnim vladama.

Na čelu organizacije su predsjednik i tri potpredsjednika, koji se po principu rotacije, jednom godišnje mijenjaju na mjestu predsjednika.

Gradska uprava Bijeljine